Kantarell- och köttfärspaj

Just nu är halva matbordet täckt av kantareller, som C och Walle var och plockade tidigare idag. Det tackar man ju inte nej till, eftersom det är så himla gott!



Nu i kantarelltider tänkte jag passa på att dela med mig av ett recept vi fått av C´s syster, nämligen köttfärs- och kantarellpaj. Jättegod och är lätt att göra, precis i min smak. ;-)

Recept

Pajdeg:

50 gram smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:

0,5 liter kantareller
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
500 gram blandfärs
salt & peppar

Täcke:

5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost

Gör degen och tryck ut den i en ugnsfast form.

Bryn lök, vitlök och svamp. Putt det mot kanterna och bryn färsen, salta och peppra. Lägg sedan blandningen i det obakta pajskalet.

Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost. Häll sedan blandningen som ett täcke över kantarell- och köttfärsblandningen.

Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.

Lycka till och smaklig måltid! =)


Kommentarer
Postat av: Sofia´s Dressingroom

Gott det ser ut;-)

2011-09-07 @ 21:19:06
URL: http://sofiasdressingroom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0