Kantarell- och köttfärspaj
Just nu är halva matbordet täckt av kantareller, som C och Walle var och plockade tidigare idag. Det tackar man ju inte nej till, eftersom det är så himla gott!
Nu i kantarelltider tänkte jag passa på att dela med mig av ett recept vi fått av C´s syster, nämligen köttfärs- och kantarellpaj. Jättegod och är lätt att göra, precis i min smak. ;-)
Recept
Pajdeg:
50 gram smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
0,5 liter kantareller
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
500 gram blandfärs
salt & peppar
Täcke:
5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost
Gör degen och tryck ut den i en ugnsfast form.
Bryn lök, vitlök och svamp. Putt det mot kanterna och bryn färsen, salta och peppra. Lägg sedan blandningen i det obakta pajskalet.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost. Häll sedan blandningen som ett täcke över kantarell- och köttfärsblandningen.
Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.
Lycka till och smaklig måltid! =)
Gott det ser ut;-)