Nya lampan

Nu har vi fått hem golvlampan som jag beställde förra veckan, supernöjd!
 
Just nu får den stå i vardagsrummet, men om den får plats i allrummet på övervåningen när det är dags att inreda där så får den nog flytta upp dit.


Replay

Jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa dessa söta Replay-skor till bebben, när jag dök på dem under en shoppingrunda i helgen.... =)



Idag går jag in i graviditetsvecka 30, så nu närmar det sig sakta men säkert... <3


Kräftfest

Igår var vi på kräftkalas med massa trevligt folk. Åt havskräftor, räkor, västerbottenpaj, kladdkaka och annat mumsigt så det kändes som att man skulle rulla därifrån (ännu mer än vanligt.. ;-) )



Idag står det städning och tvättning på schemat, tråkigt men ett måste. Lite söndagsslappande ska vi väl också hinna med hoppas jag....



Kandelaber

Jag var snäll mot plånboken när vi besökte EM idag, det blev bara denna kandelaber. Den kostade endast 99:- just nu så det var ett klipp.

Kan säga att vi inte var ensamma om att vara där när de öppnade, en lång kö av folk stod utanför när vi kom dit. Tycker att den nya butiken var riktigt fin och inspirerande, mycket bättre än den förra. Synd att man inte bor i ett stort slott, för det fanns en del möbler som jag hade kunnat tänka mig, problemet är bara vart man ska få plats med dem?!! ;-)


Kalas

Denna torsdagkväll har vi varit på födelsedagskalas och ätit massa gott...

 

Nu är det helg som gäller i tre dagar. Det som står på schemat är bl.a kontroll på Mvc, shopping och kräftskiva. Måste såklart ta en sväng till EM imorgon också, som   
har premiär i sin nya stora lokal. Får se om man kan hålla i plånboken. =)


Stelton

En Stelton termos skulle gärna få stå på våran köksbänk. Vi har ingen termos och ett plus är ju om den är snygg samtidigt, så den kan stå framme som "prydnad" ;-).
 
Har velat ha en ganska länge, men så svårt att välja färg......





Middagstips

Under semestern blev det inte mycket matlagning för våran del, men nu när jobbet har kört igång igen är det åter dags att komma in i lite rutiner. När man kommer ifrån det där med att laga mat varje dag känns det som att man får hjärnsläpp och inte kommer på några maträtter längre. Därför tänkte jag dela med mig av ett recept som jag fått av min kära mamma, i fall det är någon mer som har idétorka vid spisen. =) 

Detta åt vi till middag igår:

4 kycklingfiléer
1 röd paprika
 
Täcke:
3 dl grädde
1 dl Mango chutney
2 tsk curry
1 tsk sambal olek
1-2 vitlöksklyftor (pressad)
3-4 kycklingfiléer
1 röd paprika 

Banan och casewnötter

Strimla kycklingen i ganska små bitar och stek dem.
Dela paprikan i bitar och lägg dem sedan tillsammans med kycklingen i en ugnsfast form.
Vispa grädden och blanda i mango chutney, curry, sambal olek och vitlök. Bred blandningen över kycklingen och paprikan.

Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter i 250 grader. Ta ut formen och skiva över banan och strö över casewnötter. Ställ sedan in formen 5 minuter till.

Till detta hade vi jasminris



Smaklig måltid!




Rosa rosa rosa....

Ser fram emot att börja inreda i det lilla allrummet som finns på övervåningen när man kommer upp för trappan. Rörmokaren kommer förhoppningsvis hit i veckan och fixar elementet. Därefter är det lister som återstår, men sedan när de kommit upp kan jag äntligen lägga händerna på det roliga! =)

Vi har ju vitt golv där uppe och en grå nyans på tapeten, till det blir det vita (oväntat va? ;-) ) möbler. Jag har kommit fram till att vi ska ha rosa som accentfärg och har redan tjuvstartat med att köpa ett par grejer.

Kuddar:



Grå - Lyckliga Lisa Prickig - Lui interiör Rosa - H&M home
 
Kuddarna tänkte jag ha i schäslongen som ska beställas framöver:


Köpte en rosa pläd sist jag var på Ikea:



Ramar som förmodligen hamnar i allrummet, även de köpta på Ikea:




Sist, men inte minst beställde jag denna golvlampa från Ellos häromkvällen. Fick den till halva priset, då de hade en rabattkod just nu. Tack för tipset Anna! Där sparade jag 1000 kronor.. =)




Har lite tankar på att ha en ljusrosa ryamatta också, men det får vi se. C kanske har några invändningar om det blir för mycket rosa...vem vet? ;-) 
 



Gärna en ljusare nyans än den på bilden...

Det är alltid kul att fundera på hur man vill ha det, sedan kan ju det ändra sig...resultatet lär ni får se lite längre fram här i bloggen.


Bio

Den här helgen har vi inte gjort många kraftansträngningar vill jag lova. Första arbetsveckan efter semestern tog nog lite på krafterna, så det har varit skönt att bara slappa. Om 2,5 månad kommer ju livet förändras ganska rejält, så det gäller att passa på. ;-)

Ikväll har vi varit på bio med goa Catti & Peter. Det blev Apornas planet och den var faktiskt ganska bra.



Hoppas att ni har haft en skön helg!


Tapas & September

En riktigt trevlig fredagkväll tillsammans med C, Walle, Sara, Kristian och Lena. Vi började med att fylla magarna med goda tapas på restaurang Bakgår´n, för att sedan gå vidare till stadsparken där September stod på scenen. Nu avslutar vi kvällen här hemma med popcorn och mys framför tv:n.





Skönt med helg!!!



Färdigmålat...

Då var de tre små satsborden och spegeln färdigmålade, skönt att kunna stryka något på listan. ;-) Har ju några möbler kvar att ta tag i, bl.a ett pelarbord och en skänk.



Borden fick flytta in i gästrummet tills jag kommer på vart vi ska ha dem. Spegeln kommer nog åka upp på väggen antingen i sovrummet eller i trappan.

Skänken som älskade farmor hade tidigare funderar jag på att ställa vid den väggen i gästrummet där satsborden just nu står. Vi behöver verkligen ha något att förvara pärmar, viktiga papper, pyssel med mera någonstans där inne och den skulle nog rymma en hel del.

.....men först ska den bli vit som sagt! =)





Paket från H&M

Idag anlände paketet från H&M med bl.a. handdukarna som jag visade i bloggen för några dagar sedan, så nu pryder de vårat badrum:





Den vita duschhandduken har samma mönster som den lila, men syns knappt på bilden. Samma mönster har även kuddfodralet som jag beställde samtidigt och som nu ligger på fotpallen i sovrummet.








På önskelistan...

En jordglob i liknande utförande som på bilden skulle jag kunna tänka mig att placera på skrivbordet eller på en hylla i gästrummet/kontoret:

 
Just denna kan man köpa på www.butikstylish.se, men det går ju att köpa på massa andra sidor, exempelvis på www.jordglob.se där de har jordglobar i alla varianter.  


Även en skrivbordslampa till det rummet finns med på min önskelista. Ikeas Barometer har jag fastnat lite för och tror att jag ska slå till på nästa gång vi besöker varuhuset:




Målartagen

Halva vardagsrummet ser ut som en målarverkstad just nu. =) Tre satsbord och en spegel har fått sig en omgång grundfärg.







Annars har förmiddagen inneburit tvättning, städning och lite annat plock. Gäller att vara effektiv sista dagen på semestern. ;-) Fast nu blir det allt till att njuta fullt ut de timmar som är kvar av ledigheten. Förstår inte hur tre veckor kan gå så fort, helt plötsligt ska man börja jobba imorgon igen.

Hoppas att ni har en mysig söndag!



Skrivbordet på plats

Nu har vi fått på beslagen på skrivbordet och det står nu på sin plats. Från början var beslagen guldiga, men vi ville hellre ha dem i silver, så i morse åkte sprayburken fram...



Skrivbordet före:



.....och efter:



Det var på håret att skrivbordet fick plats i denna lilla hörna, lite bökigt att få dit det men det gick till slut! =)



Nu behöver vi en stol att sitta på vid den lilla arbetshörnan. Fick ärva denna fina efter farmor, den går i liknande stil som bordet tycker jag. Dock behöver den en liten makeover med vit färg och nytt tyg på sitsen. Lutar mot att det blir grått tyg eller kanske något fårskinns-liknande.....? 

 


H&M home

H&M har fått in en del höstnyheter på heminredningsfronten. Alltid kul att ha ett gäng fina handdukar att variera emellan, så en beställning gjordes på dessa tidigare idag:

En duschhandduk i varje färg och två små lila handdukar...


Skrivbordet målade vi förresten klart igår och har nu ställt upp det på övervåningen där det ska stå. När vi har fått på beslagen ska jag visa er det färdiga resultatet... =)



Tradera

Ibland kan tradera vara bra. Mina senaste fynd där är denna spegel och ljuslampett:






Målning av skrivbord

Nu äntligen har vi påbörjat målningen av det gamla skrivbordet som jag köpte för några månader sedan. Det har stått i garaget och dammat ett tag, men nu ska vi nog kunna ställa in det i gästrummet/kontoret snart. Ytterligare ett par lager med färg behövs nog dock innan vi är helt nöjda....






Ny bil

Nu är man lagom seg efter att ha spenderat sammanlagt sju timmar i bil denna dag. Vi åkte iväg till Uppsala i förmiddags för att titta på en bil som fallit oss i smaken och det slutade med att vi lämnade vår Citroen där och åkte hem i en Saab 9-3 istället. Känns riktigt kul och ett extra plus för att den är vit! ;-)

Här är den:

 

Hemma på uppfarten:




Kladdmuffins

Vad passar sig bättre än att baka en grå dag som denna? Inget avancerat, men ett gäng med kladdmuffins slängde jag ihop förut, mums! 

 
 
I fall någon vill ha receptet på dessa simpla muffins så kommer det här:

Ingredienser

100 gram smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Smält smöret och låt det svalna medan du vispar ägg och socker (inte pösigt).
Blanda sedan i vaniljsocker, kakao, bakpulver, mjöl och smör. Rör om till en jämn smet.
Klicka ut smeten i formar och grädda i 10 min. (200 grader)

Nu blir det soffläge större delen av det som är kvar av denna söndag, för det är väl det söndagar är till för?! ;-)


Semestervecka nr 2

Då har snart två av tre semesterveckor passerat, så nu gäller det att njuta och ta vara på dagarna innan det är dags för jobb igen. Den här veckan har vi verkligen inte kunnat klaga på vädret i alla fall.
 
Årets första dopp har avklarats, jag har grillat med fina vänner på vår altan, ätit laxtallrik på spiken, spelat minigolf, ätit mjukglass, varit i Göteborg med mamma och träffat morfar, moster och storebror och besökt Ikea. 

Sist men inte minst har vi idag varit på MVC på kontroll och lyssnat på bebisens hjärta, kollat blodtryck och mätt min mage. Allt följde kurvan som det skulle och såg bra ut, skönt! =) <3

    



Matta

Idag har vi fått in en matta i C´s garderob:



Satte även upp en klädstång som jag passade på att köpa igår när jag var på Ikea med mamma.

 

Köpte den svarta "skohyllan" igår också, men den vita hade vi sedan tidigare...



Letade fram en spegel i källaren som kom till användning:



På den tomma väggen bredvid spegeln är det tänkt att vi ska ha hyllor till alla tröjor osv.

Som ni ser så är det inte så snyggt runt fönstret, självklart ska vi spika upp foder där så småningom.

Lite småfixande kvar där inne, men skönt när man ser att det börjar hända någonting. =)


Garderoben...

Trots att vädret inte gått i renoveringens tecken de senaste dagarna, har vi i alla fall lagt en liten stund åt målning av C´s garderob. Vi har målat två lager nu och tror att vi nöjer oss med det, det är ju trots allt "bara" en garderob.

Före och efter:

 

Först hade vi tänkt att måla golvet också, men C ändrade sig och vill lägga in en matta istället, precis som vi gjort i min:



Nu behöver vi köpa en bra hylla att förvara kläderna i också, eftersom vi slängde de gamla som stod där inne. Det lutar nog mot att det blir en "Expedit" från Ikea. Jag har en sådan till mina kläder och den är riktigt bra för det.





RSS 2.0