Gbg,1:a advent & kalas

Igår var det äntligen dags att ta tåget med Lena till Göteborg för att träffa vår barndomskompis Ellen. Dagen gick som väntat jättefort, eftersom vi hade så mycket att prata om, men vi hann fika, kolla i lite affärer, luncha och ta spårvagnen hem till Ellen och Anders för lite glögg. En riktigt nice dag, som jag hoppas att vi kan göra om snart igen! =) 


 
Fin uppställning va? ;-)
Köpte ett par "party"-skor på Din sko:Idag 1:a advent har det varit kalas hela dagen lång nästan. Har firat mamma och brorsan som båda fyller år i veckan som kommer. Släkten från Göteborg var där, vilket var kul, eftersom man inte träffar dem så ofta. Det bjöds på exotisk planka och prinsesstårta, så snacka om att man var mätt sen. =)
Även jag som inte fyllde år fick en present av söta moster, en adventsljusstake! Det var det bästa jag kunde få, eftersom vi ínte pyntat något hemma än. Anledningen är att jag knökade in så mycket saker i förrådet inför visningen av lägenheten, att jag inte kommer åt julsakerna som står längst in. ;-) 
Får väl rensa det där förrådet någon dag och åka bort med lite lådor till huset, har ju en hel källare att ställa saker i.Nu blir det lite glögg innan det är dags att sova...imorrn väntar en ny arbetsvecka...Ytterdörr och pågående renovering

Det har blivit hög tid att beställa en ny ytterdörr till huset. Igårkväll satt jag säkert i två timmar och letade runt på nätet. Som med allting annat så är det rena djungeln, finns ju huuuur mycket som helst! Finns alla färger mellan rosa och svart och massa olika former på fönstren. Priserna skiljer sig också en hel del.

Från början var vi inställda på att ha en dörr med ett runt fönster, men det har ändrats nu. Kommer bli något i denna stil:  (om vi inte hinner ändra oss igen.... ;-)  )

Fast inte blå,utan VIT.....
Det gick fortare att slipa trappan än vad vi hade räknat med, så nu är det klart, GÖTT! Sedan ska den som sagt målas vit. Dessutom har vi köpt spotlights som kommer att sättas i 6 av trappstegen, hoppas att det blir bra!

   

Det som sker i huset just nu är att C drar kablar där vi ska ha el-uttag på övervåningen, samtidigt som Ingemar sätter upp väggar till de två nya sovrummen.
När vi köpte huset bestod halva övervåningen av ett rum med sovalkov och ett litet kök, detta hade vi inget behov av kände vi... Så det revs ner och ska nu bli två mindre rum.

   

Dessa kort togs i söndags, så nu har det förmodligen hänt lite till... kanske får bli en sväng bort till huset sen för lite fotografering....uppdatering kommer! =)
Det senaste på renoveringsfronten...

Då var det allt dags för ett nytt inlägg, har inte blivit så flitig med bloggandet än... ;-)

I huset har det inte hänt så jättemycket sedan mitt förra inlägg, eftersom C har legat ute på jobb en hel del. Han var hemma söndag och måndag, så då försökte vi få lite gjort.
Nu har alla fönster bytts ut i huset, det var ju hela 15 stycken, plus en altandörr på nedervåningen och två balkongdörrar på övervåningen, igår sattes de sista in:

Gamla fönster:

    

Nya fönster:

    


Vi har även påbörjat jobbet med trappan. Det gick ganska lätt att riva bort plastmattan, men att slipa den kommer att ta TID!!! Trodde inte att det skulle vara så tidskrävande, men det är det kan jag lova.... När vi har slipat klart den, ska den målas vit.

   


Förra ägaren gillade tydligen att ha klängväxter på huset, vilket vi inte vill ha,därför fick de ryka! =)Till våren blir det målning av huset och förhoppningsvis takbyte. Kommer nog göra mycket när huset blir vitt och fräscht istället...

Helgen

Då har ännu en vecka passerat... Helgen gick verkligen hur fort som helst, förmodligen för att vi haft det fullspäckat på schemat.
Fredagen inleddes med städning, tvättning och lunch på stan med söta Emelie. Därefter bar det iväg till huset för att kratta löv. Inte världens roligaste syssla måste jag säga,men ett måste då man är husägare. Det blev även två vändor till värmeverket med grejer som skulle slängas.

                  
C passade på att beskära det stora
Valnötsträdet lite.... =)


Fredagskvällen tillbringade vi hemma hos Jörgen, där vi hade spelkväll! Kom dock inte igång med spelandet förrän runt halv elva. Vi hade ganska fullt upp med att moffa godis, chips, ost & kex då soffbordet var som en enda stor buffé! =)

   


Igår (Lördag) var det dags för Jennies & Sandras 30-årsfest. Temat för kvällen var 70-tal! Riktigt kul att se vad alla hade letat fram för outfit, den ena var snyggare än den andre. =) Kvällen innefattades av god mat, en musiktävling och sköna danssteg till 70-talsmusik. Pris för bästa klädsel vann Walle och Maria som var riktigt heta! ;-)


Bilder från kvällen.......

     
   
    
   
    
   
    De två kommande veckorna kommer det stå still lite med husrenoveringen, eftersom C är tvungen att jobba i Sthlm, men när han kommer hem igen blir det nya friska tag! =)

Måndag

Då var det måndag och en ny vecka igen, tiden bara flyger iväg!
Hade en väldigt lugn helg, vilket var skönt! Var hos min farmor på kalas i fredags, hon fyllde hela 92 år!
I Lördags var jag framme på stan med mamma och brorsan och fikade, för att sedan åka en sväng till huset och hjälpa C. Dagen avslutades med ett gäng filmer och pizza...

Tog som vanligt några foton när jag var i huset:

                             
Det nya fönstret som ska sättas in.                             Här i sovrummet har Sigge sågat ut
Plankgolvet ska behållas,men slipas                            en öppning,där den lilla toaletten
och målas vitt....                                                        ska vara....


   

Som man kan se så har nästan alla lådor och skåp kommit på plats nu,samt häll och diskho.Det börjar verkligen likna ett kök! ;-)

  
På bänken som går ut ska en "bar-skiva" skruvas fast... Bilden längst till höger är platsen där matsalsbordet kommer att stå.C slipar på väggen där Tv:n ska sitta... Vi ska köpa två vita skåpsdörrar och sätta framför "förvaringshålet", därmed kommer inte dvd,x-box,sladdar osv. att synas....som sagt gillar jag när det är stilrent! =)

Nu är det dags för mig att äta lite, så man inte svimmar på Zumba-passet sen! Ikväll ska jag fortsätta leta tapeter på nätet, hittade en ganska bra sida igår som heter Tapetorama..


RSS 2.0