Välkommen

En sten med texten "Välkommen" inhandlades idag på åhlens, den ligger nu ute på trappan. Nu när våren är på ingång tänkte jag även plantera något fint och ställa bredvid. Kanske blir i helgen, vem vet?!

 


Skrivbord

Jag har ju skrivit tidigare i bloggen att jag vill ha ett gammalt skrivbord. Har spanat en hel del på blocket, men dem som jag ringt på har blivit sålda direkt. Idag var C´s syster på en second hand-affär här i stan och såg ett som hon tipsade oss om. Jag åkte dit direkt efter jobbet och där stod DET, precis ett sådant som jag har velat ha. ÄNTLIGEN! Tack för hjälpen Bella! =)



Hittade även ett runt pelarbord som fick följa med. Nu är det bara att handla massa färg och sätta igång, för självklart ska båda borden bli vita! ;-)

 


Hissgardin

Idag har vi fått upp en hissgardin i badrummet, som jag köpte på åhlens för några dagar sedan:






Sommartid

Första dagen med sommartid startar med att det snöar....typiskt! Får verkligen hoppas att det inte är något som håller i sig.

Hade en trevlig kväll hos mamma och Tolle igår. Fick jättegod mat och jag och C vann spelet! ;-)

 

Idag startade vi förmiddagen med att köra ett lass med stubbar och grenar till värmeverket. Vi har bl.a sågat ner äppleträdet som stod där altanen ska byggas och kapat av lite grenar på valnötsträdet. Har en hel del kvar att köra bort, men det var så himla mycket folk på värmeverket idag, så vi får fortsätta i veckan istället.



Resten av dagen har vi bara njutit av att vara lediga och ätit våfflor!



Mycket mat-bilder här nu.... men vad vore livet utan det? ;-)


Chokladbollar...

Blev så sugen på chokladbollar förut, så det fick det bli. Var flera år sedan jag gjorde det senast.... Dem ska vi smaska på ikväll.



Klockan sex ska jag, C, svärmor och svärfar åka hem till mamma och Torbjörn. Det blir middag, lite gott att dricka och sällskapsspel hela kvällen lång. Har tagit ledigt från jobbet imorgon, så det blir sovmorgon...skönt!

Ha en underbar lördag!


Underbara fredag!

God mat, tända ljus och ett glas rött är en fin start på helgen. Ikväll är det myskväll med min C som gäller.



Dagen har tillbringats framme på stan. Först blev det shopping och lunch med mamma och senare mötte jag upp tjejkompisarna för lite fika, prat och ytterligare några besök i butiker.

Har med andra ord haft en riktigt bra fredag, hoppas att ni haft/har det med! 


Vår!!!

Nu äntligen hoppas jag att våren är påväg på riktigt. Man fick ju en liten chock förra fredagen när man tittade ut och såg en decimeter nysnö... Tack och lov försvann det ganska snabbt och i veckan har det ju varit helt underbart, så ett par promenader har det blivit.





Nu är jag ledig i tre dagar, riktigt härligt! Får se vad som händer och sker under helgen....


Före- och efterbilder på vardagsrummet

Jag har ju än så länge bara lagt ut före- och efterbilder på köket under en egen rubrik i menyn, så här kommer nu lite bilder på vardagsrummet....


Tycker att det är jättefint med fiskbens-mönstrat golv, men det fanns tyvärr inte på hela undervåningen. Eftersom vi gjorde en mer öppen planlösning så ville vi ha samma golv överallt.


Den "fina" målningen på öppna spisen, som förra ägaren av huset målade 1962. Den valde vi att måla över. =)


Väggen som vi rev ner....


Vid dörren här byggde vi upp en snevägg för tv och förvaring av dvd-spelare osv.


Här hade den bärande väggen mellan vardagsrum och matplats rivits ner...


Gipsskivor åkte upp på väggarna...


Inte så hemtrevligt direkt..... ;-)


Här ser man sneväggen där tv:n sitter nu...




Lite färg kan göra mycket....


Efter att bytt fönster, element, lagt nytt golv, satt upp nytt tak, lister, dragit ny el och målat ett antal timmar så började det likna något...

.... och med lite möbler blev det lite mer hemtrevligt. Nu ser det ut såhär:






















Måndag

Denna vecka har börjat bra med en mysig fika hemma hos Lena med Cissi, Maria och Malin. Vi fick jättegott fika och tiden sprang iväg som alltid.
 
Blev aldrig några foton på tjejerna, men däremot på söta Sverre. =)




Får ju passa på att säga GRATTIS även här, till min fina kompis Frida som fyller år idag. Hoppas att du fick en superbra dag! Det var väl 23 du fyllde? ;-)



Jag & Frida på Mallorca -08





Söndagsfix....

Nu har gästsängen fått sig en kappa. Jag beställde bl.a. denna från H&M i veckan och den kom på bara några dagar....



Beställde även en pläd, som vi för tillfället har i vardagsrummet... får se om den får ligga kvar där eller om den hamnar i något annat rum. Det blev verkligen inte den bästa bilden, eftersom solen sken in.. men där kan man se den i alla fall.. ;-)



Såhär ser den ut:




Vi har haft en riktig fixardag här hemma denna söndag. Det har tvättats, städats, strykits, målats och för en stund sedan gjorde jag en rensning i garderoben. Det brukar bli ett par kassar varje gång, så nu finns det lite plats för nya vår/sommar-kläder.

Nu är det snart dags för Solsidan. Det är ju tyvärr sista avsnittet idag.. Hoppas verkligen att det kommer en ny säsong till hösten för det är ju verkligen sjukt bra!! =)

Ha en underbar kväll!


Kvällsfika

Nu ikväll har jag och några vänner varit hemma hos Frida och fikat. Hon hade bakat en riktigt smaskig kladdkaka med världens godaste kolakräm på...mums! :)



Imorgon ska det jobbas, men sedan är det ju faktiskt helg.. IGEN! Är ledig på söndag och vi har en helt oplanerad helg framför oss, vilket känns skönt. Får se om det blir lite fixande här hemma eller om vi hittar på något annat roligt.


Belysning

.... Och nu har vi belysning i gästrummet.

 



Denna taklampa låg och dammade i garderoben, vi hade den i sovrummet när vi bodde i lägenheten.



Budade hem en roskudde på Tradera för en billig peng, som jag hämtade ut idag:




Emma-fåtöljer

I lördags tog vi oss en sväng till FA-fyndet för att kolla om det fanns något fint gammalt skrivbord. Det fanns det, MEN vi kom tyvärr några minuter försent. Skrivbordet var det första jag la märke till när vi kom in i butiken, men det var redan en kund som hade bestämt sig för det....typiskt!
Däremot hittade vi två Emma-fåtöljer som fick bli våra. Hade räckt med en egentligen, men då de endast kostade 75:- styck så tyckte vi att det var lika bra att ta båda. Som ni ser på bilden så är de i stort renoveringsbehov, men tycker inte att det gör något, eftersom jag ändå hade velat klä om dem. Vi får se när detta projekt sätts igång, vi har ju ett par stolar som står nere i källaren som även dem behöver lite nytt tyg och färg på sig. =)

 


Gästrummet...

I veckan har vi fått upp lister, dörrfoder, dörr och fönsterbräda, samt målat bakom elementet i gästrummet/kontoret. Nu är det bara elen och alla uttag som fattas, sedan är det rummet helt färdigt. Förhoppningsvis fixar vi det i veckan som kommer. Äntligen ett nytt rum som är redo att inredas! =) Förut ställde vi in gästsängen där och jag bäddade med nya täcket, kudden och de nya sängkläderna. Ser väldigt tomt ut utan sängkappa tycker jag, så en sådan ska beställas. En gardinstång ska även inhandlas så vi kan sätta upp gardinerna som jag köpte i helgen.  












Gårdagens shopping...

Inte helt oväntat så blev det en hel del shoppat på Gekås igår. Inte så lätt att komma tomhänt därifrån direkt. Hamnade ganska många "bra att ha" - saker i vagnen, men även några roligare prylar. Här är lite av det jag köpte:


Lite nytt till gästrummet...

 
Lykta och sällskapsspel

 
Bl.a Iphoneskal och pysselgrejer

 
Muffinsformar, servetter, skålar och små pajformar...

 
Lampa och bordstabletter

Imorgon är det dags för jobb igen, så har bara kvällen kvar att njuta av helgen. Vid sju ska vi åka bort till svärmor för att äta räkor och titta på melodifestivalen. Undra vem som vinner ikväll? Spännande spännande!

Hoppas att ni får en riktigt bra kväll!


Laddad för helg!

Nu är det redan helg för min del och det har vi precis firat med lite tacos...



Imorgon ringer inte klockan 05.00, men ändå ganska tidigt, för jag och mamma ska nämligen åka till Gekås i Ullared. Har inte varit där på ganska länge så det ska bli kul. HOPPAS att det inte är för mycket folk bara! Man kan ju bli galen på vissa människor i det där varuhuset. En del är ju helt hysteriska som kör på en med sina kundvagnar osv, Nej tack till sådant! ;-)

Om jag hittar något kul så ska jag självklart visa det på bloggen imorgonkväll eller på lördag. Tycker att deras sortiment kan variera från gång till gång, så vi får se vad det blir....




Före- och efterbilder på köket

Här kommer ett gäng före- och efterbilder på vårat kök. Jag har lagt ut några tidigare, men nu kommer som sagt alla rum hamna under en egen rubrik i menyn för att lättare kunna hitta. Under varje rubrik kommer jag att fylla på med bilder efter hand, så fort det sker en förändring.

Ett ganska litet och ett väldigt gult kök var det från början.... =)


 
Innanför den bruna dörren som man ser till höger här fanns det ett litet skafferi som man kunde gå in i...


 
Ungefär vid den här platsen står våran jacuzzi numera...





När jag tog detta kortet så stod jag ungefär där matbordet står idag...



Där fanns det ett sovrum...



Det blev en hel del att riva









Vi rev ner väggen mellan det gamla sovrummet och vardagsrummet...



En vägg sattes upp mellan det nya badrummet och köket...







Efter många fler timmars jobb och slit med både det ena och det andra, var det äntligen dags att sätta upp köket



...Och idag ser det ut såhär:

















Ibland känns det som att det inte finns någon ände på renoveringen, men när man jämför bilderna såhär så inser man ganska snart att det har hänt en hel del ändå... ;-)



Fettisdagen!

Idag är det inte vilken tisdag som helst. Det är ju fettisdagen och det har vi såklart firat med varsin semla. Jag är inte överförtjust i mandelmassa måste jag säga, så för min del blev det faktiskt en med vaniljkräm den här gången. =)



Som de flesta kanske vet så har jag ju varit ganska flitig med att fotografera vårat hus under renoveringens gång. Jag har tänkt att jag ska skapa egna rubriker för varje rum i huset under "kategorier" i menyn här nere till vänster, så man lättare kan hitta t.ex. köket med före- och efterbilder istället för att behöva leta igenom hela bloggen. Känns som att det kan underlätta både för mig själv och för de som är intresserade av renoveringen. Jag tittar då och då i mappen på min dator hur huset såg ut när vi köpte det och jösses vad man glömmer fort, eller förtränger man kanske? ;-) Man skulle tydligen ha så mycket gult och grönt som möjligt på den tiden i alla fall. tacka vet jag VITT!!!

Om det inte blir senare ikväll, så ska jag lägga ut första rummet imorgon.........

Ha en bra kväll!


Badlakan...

Nya badlakan är aldrig fel, kul att ha ett gäng att byta mellan..... Köpte dessa på Hemtex. Det blev även två små handdukar......








Mary´s födelsedag!

Idag fyller söta Marie 29 år, Grattis vännen!



Igår var vi tjejer hembjudna till henne på födelsedagsfest. Hon bjöd på massa gott att äta, blev mycket prat, musik och till sist en sväng till Stadt.... en lyckad kväll helt enkelt! =)

    

Idag är det soffan och tv som gäller för mig och C...riktigt skönt! Vårat internet har inte fungerat på några dagar heller, så har en del bloggar och sidor som måste tas igen...... ;-)

Hoppas att ni har en riktigt härlig söndag! Kan tänka mig att det är många som varit ute i det underbara vädret idag..... Är våren på ingång nu tro? HOPPAS!!!


Torsdag!

Nu har även taket i allrummet fått sig ett lager grundfärg, så nu är den biten klar i alla fall. C har ägnat sig med målning medan jag har roat mig med att tvätta och städa. Imorgon hinner vi inte greja något här hemma, men på lördag förmiddag kanske vi skulle satsa på att måla lite igen...vore så skönt att få det överstökat!  



Så underbart att det är fredag imorgon igen! =)


Linneskåp

Har lite funderingar på detta linneskåp från Ikea. Tänkte att vi skulle ha det som förvaring av våra jackor och skor i hallen, så det ser lite mer städat och fint ut.


Köpte ju dessa krokar i somras och hade tänkt att vi skulle fixa något slags skoskåp under dem istället för skohyllan, men nu är det ändrade planer här velig som jag är. Vem vet, planerna kanske ändras igen! =)



Frågan är om man ska beställa det över nätet, eller om man ska försöka få med sig sin käre sambo till självaste varuhuset. Det var verkligen evigheter sedan vi var på Ikea, så tycker att det är hög tid för ett besök. ;-)

 


I målartagen....

Japp, idag har eftermiddagen spenderats med varsin pensel i handen. Jag och C har äntligen börjat måla panelen. Vi hann grundmåla det mesta, utom taket i "allrummet" , innan vi kände att det var dags att koppla av framför tv:n det sista av denna tisdag. Tiden bara springer iväg när man grejar, svårt att slita sig när man väl har kommit igång. När vi är färdiga med grundfärgen så ska det förhoppningsvis räcka med ett lager "vanlig" färg...






RSS 2.0