Altantak

Idag har det lagts tegel på altantaket och det sista har fixats, så nu är det bara målning och inglasning som återstår innan det är klart.


Riktigt härligt väder i morse:





Ingemar i full fart med att lägga ut tegel...



Allt tegel på plats:






Nu blir det räkor och massa annat gott till en film innan det är läggdags om några timmar. Imorgon ska det jobbas extra så klockan ringer redan 05.30.

Hoppas att ni har en fin lördag!



Mateus skålar


Idag har jag köpt de två första skålarna till min Mateus samling. Efter att ha funderat ett tag så har jag bestämt mig för att ha skålarna i samma färg som tallrikarna, nämligen sandfärgade. Till detta tänker jag så småningom samla på mig de plommonlila assietterna med spetskant. Tror att det kan bli en snygg kombo!   





Önskelistan på Mateus porslinet kan bli väldigt lång, det finns ju så himla mycket fint!
En kanna, vackra uppläggningsfat och de lite större ostronskålarna skulle jag inte heller tacka nej till.




Gamla utemöbler...

Detta bord med stolar skulle C´s mamma och Ingemar göra sig av med nu och då var vi snabba på att ta över dem. Jag har spanat efter just sådana här möbler ett tag, så det var ju perfekt!




Just nu är min plan att ha dem på framsidan av huset någonstans, men först måste de få en uppfräschning eftersom de är rätt slitna.

Jag antar att de kommer förbli vita, men man ska aldrig säga aldrig! ;-)


Krukor

Vi fyndade några krukor för ett par veckor sedan, så snart är det dags att plantera!

I år blir det en hel del fixande utomhus, ska bli så kul att få lite ordning även i trädgården...




Altanbygge


Nu börjar det hända grejer ute på altanen. Idag har svärfar och C jobbat på riktigt bra. =)
 





Själv har jag arbetat min första dag på sju månader idag. Det gick bra och det var riktigt kul att träffa alla igen. Däremot kändes det rätt segt när man skulle kliva upp ur sängen klockan sex i morse, det är vi inte så vana vid här nuförtiden. ;-)



Regn regn regn...

Idag hade vi tänkt att starta dagen med en promenad, men det var ingen vacker syn ute när jag drog upp rullgardinen i morse. Vilket ruskväder!

I sommar hoppas jag på varma härliga dagar, så W kan använda sina tuffa jeansshorts som jag köpte igår. :)



Jag önskar er en fin dag och en bra start på helgen! Vi ska alldeles strax åka till mamma/mormor och passa på att umgås då hon är ledig idag.




Inspiration


Alvhem mäkleri och interiör finns det massor av inspiration för hemmet. Jag vill ha fler rum här hemma att inreda!!! ;-)





















Fotografering


Tisdag = Häng med mamma & bebisgänget!

Idag var det inga sjukdomar som satte stopp för att träffas, så den här gången kunde alla vara med äntligen! Tisdagarna vill man verkligen inte missa, så nu får vi hoppas att alla får vara friska framöver. 

Idag hade vi bestämt att vi skulle ta ett roligt foto på gänget. Grabbarna hade på sig likadana tröjor och tjejerna hade på sig vitt upptill. Jag fick ingen bra bild direkt, men det var Sara som tog det "riktiga" kortet. Det ska bli jättekul att se resultatet senare. =)
 




Fredag

Idag har jag och Wilmer nyst ikapp här hemma. Vet inte vart han får sin energi ifrån för han är lika pigg och glad som vanligt, sprattlar och skrattar för fullt (tack och lov....). Jag har däremot känt mig som ett vrak hela dagen och har inte orkat göra många knop. 
 
Nu sover den lille och jag och Christian myser framför tv:n. Ikväll har vi ätit god mat i form av klyftpotatis och fläskfilé med gorgonzolasås som C kockade ihop.








Någon har börjat dreggla väldigt mycket det senaste, är det tänder på G kanske...?


Förkylda familjen...

Här är det sjukstuga igen, så himla trist! Först var C förkyld, för några dagar sedan började Wilmer hosta och idag har även jag åkt på det. Hoppas verkligen inte att det blir något långvarigt. Vi vill ju vara sociala och umgås med kompisar, sådant här tråkigt har vi verkligen inte tid med!

Idag har vi i alla fall haft trevligt fikabesök av vännerna E & M. Med sig hade de fina tulpaner som nu står i hallen. Tack! ♥



Hoppas att ni haft en fin torsdag, imorgon är det fredag = helg igen, härligt! :-)


Glas

För 49 kronor styck kan man köpa dessa nyinkomna glas på Åhléns. Vi har redan ganska mycket glas här hemma, men några till skulle vi nog kunna trycka in i skåpet för dessa har jag fastnat för. Får ta mig en funderare eller skriva upp dem på önskelistan helt enkelt .... :-)
 



På plats...

Då var den andra Warhol-tavlan på plats......







Hoppas att ni haft en skön måndag. Här har jag haft fyra söta kompisar på fika, väldigt passande en grå och regnig dag som denna. Nu blir det soffhäng och mys med mina grabbar. ♥





Bullbak

Att ha ett litet förråd med fika hemma är alltid bra i fall man får besök. Idag har jag laddat det med fantomenkakor och en himla massa bullar, så här ska det fikas! =)





Warhol

Snart ska vår Andy Warhol-tavla få sig en kompis bredvid. Jag tycker att det ser lite tomt ut på väggen där, så jag budade hem ytterligare en poster på Tradera. Nu sitter den i ramen och väntar på att få komma upp, men det får bli imorgon för nu ska vi snart åka iväg på påskfirande.....





Hoppas att ni har en riktigt bra Påskafton!



Långfredag...

Långfredag idag, fast vi borde nästan kallat den för ätar-fredag! Kom nyss hem från mamma och T, där vi ätit massor av god påskmat och godis med resten av familjen. W fick sitt första påskägg som innehöll en söt haklapp och tallrik med Tummen-motiv. :) 



Det var en minusgrad när vi skulle åka hem, så C fick skrapa rutorna på bilen. Förra året minns jag att vi satt ute på altanen i kortärmat och grillade på långfredagen, helt otroligt! Påsken låg dock ett par veckor senare då, men snacka om stor skillnad på väder.



Påskpynt

Här hemma brukar det inte pyntas något vidare vid påsk. Jag tycker att påskhelgen går så fort att det knappt känns som någon idé. En bukett gula tulpaner som vi fick av våra vänner i söndags och dessa två figurer av ståltråd är det enda vi har och det får räcka! =)



Om ett par timmar är en viss liten kille prick fem månader gammal. Jag hade räknat med en trött och gnällig liten W här ikväll, eftersom han fick vaccinationssprutan tidigare idag, men här har det sprattlats och "pratats" för fullt tack och lov. Hoppas även att natten blir bra.



Passar på att önska er en GLAD PÅSK! =)



Tisdagshäng...

Idag har vi hängt med Wilmer´s polare och deras goa mammor. Som alltid sprang tiden iväg och helt plötsligt hade vi fikat och tjattrat i nästan fem timmar!

Tyvärr kunde inte Sara och Elvin vara med idag, så nu får vi hoppas att alla är friska och krya till nästa träff så alla är samlade. =)


Rosa & Isabella

 
Elsa & Lasse


...och en sprattlande Wilmer  ;-)




Söndagsmys

Idag har vi haft en lagom ansträngande söndag. ;-) Fikabesök av goa vänner och mys inomhus. Vi hade egentligen tänkt att komma ut på en promenad, men sen blev det ju inte det bästa vädret för det direkt. Det snöade lite till och med?! Konstig period nu, hoppas att våren är här på riktigt snart!



Idag har Wilmer varit en liten tuffing i jeans och Rolling stones t-shirt. :)


RSS 2.0