Makeover av hylla

Nu har jag precis varit på övervåningen och pysslat en stund. Hyllan som står i allrummet har fått sig en liten makeover i form av ett spetstyg på insidan av vitrinluckorna.







Ska försöka hitta ett par fina knoppar att sätta på också. Det finns ju en hel del på nätet så får se om det blir en beställning.




Planer för lillemans rum...

Ingen är nog gladare än C att det äntligen är färdigspacklat och slipat i Wilmer´s rum, det sista rummet i vårt hus. Man kan ju undra hur många timmar som lagts ner på spacklande och slipande i huset sedan vi köpte det?! Kan förstå att han är trött på det momentet. ;-)

Såhär ser det ut i W´s rum just nu, dammigt och fint.... :



Vi ska sätta upp panel på väggen rakt fram och på snedtaket. Väggen till vänster ska målas vit och väggen till höger ska tapetseras. Det blir samma vita golv som vi har i allrummet.

Jag har kollat runt en del på tapeter och det lutar mot att det blir Midbec´s stjärntapet Keek-A-Boo, det är bara den jag riktigt fastnat för. Den finns i flera färger, men den som gäller för W´s rum är den med vit bakgrund och marinblå stjärnor. Jag vill inte ha en för mörk tapet då rummet är ganska litet, annars är ju den med blå botten och vita stjärnor också väldigt fin.






Låter som att rummet kommer bli väldigt vitt, men det ska ju in massor av leksaker och andra färgklickar så småningom. =)


Bakartagen!


♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ -  
 
Flera stycken i min kära familj har tydligen uppmärksammat att jag börjat baka mer den senaste tiden, verkar som att jag får fortsätta med det. ;-)

Detta är några av alla fina julklappar vi fick igår:



Lillprinsen fick också massor av presenter, som jag kanske visar lite av någon annan dag. Tack så mycket allihopa och även till min gulliga moster som hade skickat med min bror superfina julklappar från Göteborg. 

♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ - ♥ 


Julafton

♥ God jul allihopa!! Hoppas att ni får en riktigt mysig dag med nära & kära, god mat och fina julklappar. ♥




Dagen före dopparedagen...

Ikväll har vi ätit goda enchiladas och sitter nu framför Bingolottos uppesittarkväll. Det är enda gången på året som vi spelar så man kan ju alltid hoppas på att man vinner, men den chansen känns ju ganska liten. =)

Gjorde mer julkola i eftermiddags och även snickerskakor, ett recept som jag fått av min goa vän Sandra. 
Här kommer receptet:

Snickerskakor

1 burk jordnötssmör
1 dl socker
1 dl cocos
2 dl ljus sirap
8-10 dl ricecrispies
1 tsk vaniljsocker
3 x 200 gram ljus blockchoklad

Blanda jordnötssmör, socker, cocos och sirap i en kastrull och koka upp. 
Blanda i ricecrispies och vaniljsocker. Bred ut blandningen på en långpanna och låt stelna. Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut över kakan. Låt stelna ordentligt.

 







Ny outfit

På julafton är det alltid roligt att klä upp sig lite extra och självklart ska även lille W få ha något fint på sig. Idag shoppade jag hans outfit. =)

Jeansen kommer från H&M och tröjan från Lindex:




Julkola

Idag har det bakats julkola, ett väldigt enkelt recept som jag hittade på Arlas sida, riktigt gott!  



Den röda skålen som kolorna ligger i köpte jag på EM för 49 kronor för några dagar sedan. Den påminner riktigt mycket om Marimekko-skålarna som står bredvid, men de kostar ju ganska mycket mer.

Här kommer receptet i fall det är någon mer som är godissugen. =)

Julkola

Ingredienser:

100 gram smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker


Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap, kakao och vanilj. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min.
Häll smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk. Förvara kallt.

 


Lykta

Denna ljuslykta sprang jag på idag när jag var ute och fixade mina sista julklappar. Det är konstigt att man ska hitta massa grejer till sig själv när man egentligen inte borde..... ;-)





Hoppas att ni har haft en bra start på veckan och inte är allt för stressade över alla julbestyr. ;-)


Fjärde advent

Det fjärde ljuset är tänt, granen är klädd och nästan alla julklappar är inslagna. Sex dagar kvar till självaste dopparedagen, nu är det bara snön som fattas för att få den rätta julkänslan....
 


 



Hade egentligen tänkt att baka lite julgodis idag, men tiden räckte inte till riktigt. Får göra ett försök imorgon istället.

♥ Hoppas att ni har haft en fin helg! ♥


Rosa Stelton

www.frapp.se kan man just nu köpa den rosa Stelton termosen för endast 299:- istället för 579:- som den annars kostar. Kanske vore en fin julklapp till någon? (.....eller varför inte till sig själv....)
 


Jag är jättenöjd med den vi har och skulle nästan kunna tänka mig att beställa en till, sedan skadar det ju inte att färgen är väldigt fin också. ;-)


JellyBean

I samband med att jag beställde en julklapp till Wilmer på www.designonline.se så passade jag på att klicka hem en vit JellyBean-skål, då man var tvungen att handla för en viss summa. Jag tycker att de är så fina och skulle kunna tänka mig ytterligare några stycken i olika färger och storlekar, detta blev den första i samlingen. =)



I paketet hade de skickat med ett nummer av tidningen Hus & Hem, sånt gillas! Den ska jag krypa upp i soffan med och bläddra i nu medan lilleman ligger och sussar så gott här bredvid.


Lucia

Här har vi ingen Lucia idag, men däremot en liten go pepparkaka ♥



Dagen till ära mumsade vi på lussekatt och pepparkaka efter maten förut, supergott! Tror att jag hoppar över att baka egna i år och satsar på att göra lite julgodis nästa vecka istället. Bakat har jag ju gjort en hel del ändå det senaste som sagt..... ;-)



Hoppas att ni haft en mysig Lucia!


Fantomenkaka

Jag fick ett önskemål om receptet på den farligt goda Fantomenkakan som jag har bakat några gånger det senaste, så här kommer det. =)

Ingredienser:
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
150 gram smält margarin
6 dl socker
4 ägg
.
Glasyr:
200 gram kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 gram margarin
.
Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna (35x40 cm) med bakpapper.
Vispa ägg och socker. Rör ned margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Rör i mjölet sist.
Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Gör glasyren under tiden. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 minuter eller tills den blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den kallna innan den delas.

LYCKA TILL!



.


Tredje advent

Oj oj, idag är det redan tredje advent! Jag tände inte det andra ljuset förrän igår...hinner knappt med i svängarna. Vi har haft främmat nästan varje dag även denna vecka och idag har vi varit på kalas hela dagen, så det kanske inte är så konstigt att tiden springer iväg. =)

Nu myser vi framför tv:n med glögg och njuter det sista av helgen innan C ska upp tidigt och jobba imorgon igen.




Veckan som kommer är inte riktigt lika fullbokad, så då kanske man kan få lite tid över till att pyssla med hemmet och göra det julmysigt. Ska även försöka komma ut och köpa julklappar, för gå ut i trängseln de sista dagarna har jag inte någon lust med. ;-) 


Gästbok

"Jag tror att du kommer att bli", "Du tycker om", "En plats du borde besöka", "Lyssna på".......är några av de fylla-i-rader som finns i denna roliga bok, som Wilmer fick av Ameli och Fredrik idag:





Den kan jag verkligen rekommendera som present till nyblivna föräldrar. =)


Kolakakor

Såhär mycket som jag har bakat den senaste månaden har jag nog inte bakat på ett helt år innan. Förutom en tredje sats med Fantomenkakor, provade jag att baka kolakakor idag och det var ju lätt som en plätt.



Jag använde detta recept:

100 gram smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ fram smöret en stund innan så det blir mjukt.
2. Blanda alla ingredienserna med händerna i en bunke.
3. Dela degen i tre delar och rulla ut fingertjocka längder.
4. Lägg längderna på en plåt på ett bakplåtspapper och platta till dem lite.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter
6. Skär längderna medans de fortfarande är varma...låt svalna under en duk. 

Även den här veckan har vi en hel del besök av vänner så mycket fikande blir det. Fortsätter det såhär kommer vi väl rulla fram snart..... ;-)


1 månad

Helt plötsligt en månad gammal, snart ett kilo tyngre, 52,7 cm lång och ler emellanåt som en liten sol.....Det går undan nu! =)



Måste visa den fina presenten som Wilmer fick av min kompis Andreas igår:



Liverpool är det tydligen som gäller.... ;-) Tack snälla du!


Slipning...

Idag har det slipats spackel i Wilmers framtida rum, så snart kan vi kanske måla tak och väggar.

Med en liten bebis i huset finns det ju inte riktigt lika mycket tid och ork för renovering som tidigare. Idag hade vi för en gång skull en helt oplanerad dag så då får man passa på att få lite gjort.

Dessa saker ligger och väntar på att få flytta in i rummet: 



Hoppas att ni har haft en bra helg och är laddade för en ny vecka! Här avslutar vi helgen med att titta på filmen "The reunion".



3 december

En burk att förvara julens sötsaker i och två adventsstjärnor rikare efter gårdagens lilla shoppingrunda...



Idag ska vi fira min mamma och bror som båda fyllde år i veckan, sedan får vi se vad denna lördag har att erbjuda.


December

Godmorgon torsdag och 1:a december, det är inte klokt vad fort tiden går. Om några dagar är lille W redan en månad gammal!

Vi har haft besök av vänner och familj nästan varje dag sedan vi kom hem från bb, det är många som vill träffa den lille krabaten. =)
Idag får vi främmat två gånger, så jag ska inleda denna förmiddag med att slänga ihop lite kladdmuffins.



Hoppas att ni får en härlig dag!


RSS 2.0