Vitvaror.....

Nu är budgivningen klar på lägenheten och vi blev jättenöjda över priset! skrev papper med köparen hos mäklaren i fredags, så nu kan man andas ut och fokusera på huset till 100 % istället! =)

Vitvarorna kom ju som sagt i fredags! Så här långt har grabbarna satt in kyl & frys, micro, ugn och diskmaskin. Efter jobbet idag var jag där och fotade lite:

         

       

Det börjar närma sig att välja tapet och kakel till köket, hur kul som helst men samtidigt jättesvårt då det finns så mycket! Man vill ju bli så nöjd som möjligt... ;-)
På väggen som är till höger om kyl & frys blir det nog en svart-vit-mönstrad i alla fall. Har redan en i tankarna, men ska leta vidare i fall det finns någon annan som skulle passa in ännu bättre!


veckans renovering i huset

Tänkte att det var dags att uppdatera lite vad som händer i huset.
Den här veckan har vi fått upp nya element på undervåningen, satt upp väv på väggarna, målat i vardagsrummet där vi inte ska ha någon tapet, satt upp nytt tak i halva vardagsrummet, fått upp gipsskivor på väggarna i hallen och monterat en himla massa lådor till köket. =)

 
 

Vår vän Sigge som gör praktik hos oss i 3 veckor,vilket vi är jätteglada
och tacksamma för! =)

  

Kvinnor kan! ;-) 
     

  
             
Lådorna börjar komma på sin plats.......

    

köket

 

Här kommer man in i huset. på väggen rakt
fram ska vi sätta upp någon slags kläd-
förvaring, eventuellt skjutdörrar. Gillar inte
när kläder och skor syns, stilrent ska det
vara! ;-)
 


Här är den lilla hallen som leder in till köket. 
Där har vi sågat ut fönster och satt in
spotlights, för att få det lite öppnare in till 
vardagsrummet.


Imorrn kommer vitvarorna som vi beställde förra helgen, ska bli kul att se hur det blir! Soffpotatis

Idag har det inte hänt mycket. Både jag och C har legat i soffan helt utslagna efter gårdagens bravader! Hade en trevlig kväll igår i alla fall! Vi blev ett gäng på 10 personer här hemma på förfest innan stegen fortsatte mot stadtshotellet...

Lite bilder från kvällen:


Nu är det dags att sova, eftersom klockan ringer 05.00 imorgon. Helgerna går verkligen för fort! =/


Lördag

Äntligen helg!
Igår hade jag en lugn hemmakväll med C. Tittade på Idol och åt massa gottigheter som vitlöksmarinerat kött, klyftpotatis,bearnaisesås och ost & kex! Var sjukt trött så somnade i soffan redan innan klockan var tio!
Idag har vi varit och beställt vitvaror till huset. Det blev Samsung på nästan hela kittet, förutom på diskmaskinen och fläkten.

Såhär ser kylskåpet ut, gillar det långa handtaget:Lite bilder på hur köket börjar ta form! =)

    Ikväll lutar det mot att det blir lite fest med girlsen, inte helt bestämt än...men vi får se!!
Nu är det i alla fall dags att plocka ordning lite här hemma...
bilder, bilder, bilder...

Här kommer det ytterligare massa bilder på renoveringen....snart i kapp, där vi står idag! =)


              


Vi ska byta alla fönster i huset, hela 17 stycken! I köket har vi även satt in en dörr,där vi framöver kommer att bygga en altan.

   

Det gör verkligen mycket med nya fönster....

   


Golvet börjar komma på plats... åtminstone i köket...

    Fick köket från Ikea för ett par veckor sedan,snacka om många lådor! Har fått upp en hel del denna vecka, men det lägger jag ut bilder på imorgon. =)
Huset - den första tiden

Här kommer det lite bilder på hur huset såg ut när vi köpte det,samt "rivningsfasen". Nästan så jag redan hade glömt hur det såg ut, så det är tur att man varit flitig med kameran.Vi har rivit ner nästan alla väggar på undervåningen, för att kunna få ett större badrum och kök, med en öppen planlösning.

Undervåningen:
Visst var köket snyggt...kanske skulle haft kvar det? ;-) INTE  
Det var tydligen inne att ha mycket gult och grönt....riktigt så färgglatt kommer det inte vara efter vår renovering.=)


                       
               
 


Övervåningen:
När man gick upp för trappan möttes man av denna läckra tapet, mycket gult skulle det vara som sagt! Fanns även ett litet kök och en sovalkov, där har vi rivit ner väggarna för att kunna göra två nya sovrum.
Vad tycks om toaletten då?! ;-)

                            Min framtida "Walk in closet"  =)

 Här ska det målas vitt i alla fall. Ska även försöka hitta massa bra förvaringslösningar och sätta upp en stor spegel på väggen. kom gärna med tips!


städartagen!

Imorgon är det visning på vår lägenhet, därför har jag städat,städat och städat! Såhär rent har det nog aldrig varit! =) Får hoppas att det kommer många och tittar och lägger bra bud... lite pirrigt det där! Måste väl finnas några hurtbullar som vill bo på fjärde våning? ;-)
Hade tänkt att lägga ut massa kort på huset idag,men jag är verkligen helt slut så sängen lockar ganska mycket nu... Här är i alla fall en bild, får bli fler under morgondagen...

Huset som förhoppningsvis kommer att bli finare för varje vecka som går... C sågar ner ett rönnbärsträd...=)

Första inlägget....

Sådär, då har man som många andra gjort, skapat sig en blogg! Tycker det är kul att läsa andras bloggar, men har aldrig direkt haft några funderingar på att ha en egen.
 
Detta ändrades då jag och C blev husägare i juli. Huset som vi köpt är ett STORT renoveringsprojekt, där i stort sett allt ska göras om. Då minnet är bra men kort, tyckte jag att det var perfekt att ha en blogg där man kan följa utvecklingen och gå tillbaka och titta hur det såg ut från början osv. Har redan tagit massor av foton som jag kommer lägga upp här för de som är intresserade av att följa vår väg "från koja till slott".
 
Heminredning är något som intresserar mig mycket,därför kommer det skrivas en hel del om det, men kommer även att skriva om mycket annat som sker i mitt liv!! enjoy!! ;-)


RSS 2.0