Hemma!!!

Nu är vi hemma igen, efter en riktigt bra helg i Göteborg med mamma och Torbjörn. Vi har njutit av god mat, gått på stan och tagit det lilla lugna. Vi bodde på Elite hotell som ligger på avenyn, där vi bott förut och det kan jag rekommendera. Något mer som jag kan rekommendera är tapas restaurangen El Corazon, där vi åt lunch igår, riktigt smarrigt!! =)

 
 
Shoppade inte jättemycket, men lite blev det allt. Köpte fler saker till hemmet än i klädväg faktiskt och detta är lite av det som fick följa med hem:

Sockerskål och godisskål:



Disktrasa:



Hjärta & adventssiffror:



Bordstabletter:



Imorgon väntar en ny arbetsvecka... Är verkligen jätte trött här nu, så det får bli sängen tidigt idag. 

Hoppas att ni har haft en bra helg!!  



Göteborg!!

Idag är vi uppe tidigt! Anledningen är att vi om en stund ska bege oss till Göteborg. Det blir shopping (hoppas jag), restaurangbesök och hotellövernattning, njuta av livet helt enkelt! =)

Ha en underbar helg, för det tänker jag ha!!!

 




Fåtölj

Jag har börjat kolla en hel del efter gamla möbler på nätet den senaste tiden. För några dagar sedan hittade jag en fåtölj på blocket som föll mig i smaken så idag åkte vi för att titta på den. På bilden såg den grå ut, men i verkligheten var den grön. Vi slog till och köpte den, men nu är frågan vart vi ska ha den?! När vi var och tittade på den så tänkte vi oss den på övervåningen, men när vi kom hem och ställde den i hallen så skulle vi kunna tänka oss att ha den där istället. Ska vi ha den i hallen måste vi dock klä om den, för den passar inte ihop med tapeten där. Ska kolla upp vad det kan kosta att lämna in den till en tapetserare, för det kan nog bli lite svårt att klä om den själv......








Torsdag 28/10

Då har snart denna vecka också passerat, det går undan nu. Har inte hänt så jätte mycket de senaste dagarna, mer än jobb, lövkrattning, ett träningspass, fika med vänner och lite pysslande hemma.

Idag har C målat taket i gästrummet/kontoret, så nu återstår bara en omgång färg till och sedan är taket där inne färdigt. Även fast det inte går i rasande tempo på övervåningen så går det ju åt rätt håll i alla fall. ;-)



Har velat ha ett vitt våningsfat, så jag budade hem ett på tradera. På bild ser det ganska fint ut, men det var ingen höjdare i verkligheten. Det syns att det har varit en annan färg tidigare och att det är övermålat osv, så det får bli att köpa ett nytt. Fick det väldigt billigt, så var ingen större förlust som tur var. =)



Har inte hört något om min dator än, konstigt! Får väl ringa och kolla upp detta imorgon.....



Imorgon är det FREDAG, bästa dagen på veckan!! =)


Ingen dator....

I lördags kväll hände det något med min dator, så den fungerar inte för tillfället. Har lite panik för jag har rätt mycket foton på den om man säger så, bl.a. alla på huset som jag tagit under ett års tid, semesterbilder osv. Som tur är har C lite av hus-korten på sin dator, men långt ifrån så många som jag har på min.

Just nu struntar jag i om jag får köpa ny dator, men ge mig mina foton!! Var och lämnade in den på ett företag som fixar sånt där förut, så får väl veta imorgon vad det är för fel. Så om det inte blir så många blogginlägg de närmaste dagarna så vet ni varför, men C kanske är snäll och lånar ut sin lite....;-)






 


Helg...

Idag startade jag och C dagen med frukost på stan, därefter blev det en runda i några butiker. Innan vi åkte hem blev det en sväng till cheapy för att köpa två krattor, eftersom det nu är det dags att kratta löv. Tanken var att vi skulle ta tag i det idag, men vi kände inte riktigt för att stå ute i regnet så det får bli imorgon om det är bättre väder då. Istället har C spacklat och slipat det sista i taket i det blivande gästrummet/kontoret och jag har fixat med tvätt och plockat ordning lite.

Den goda frukosten på 3B:

 

Dessa två krattor fick det bli:



På Cheapy köpte vi även en vedkorg:

 

Löven har fallit ner sjukt fort! Förra helgen låg det inte många löv på gräsmattan, men nu :



Om en timme ska vi åka hem till mamma och Tolle och äta mat, där även brorsan är på besök. Blir väl inte allt för sent, eftersom klockan ringer sex imorgon bitti.

Ha en alldeles fantastisk lördagkväll!! =)


Fredag!!

Härligt med fredag igen! Jobbade extra idag och efter det låg jag och vilade lite så jag inte ska somna allt för tidigt ikväll. C kom hem från Åre för några timmar sedan, där han har varit på jobb i veckan...där var det 16 minusgrader, så vi kanske inte har det så kallt här ändå? ;-)
 
Nu har vi ätit fläskfilé och lite annat gott och väntar på att idol ska börja. Sedan blir det chokladpudding och grädde, mums!!!



Hoppas att ni har en superbra fredagkväll!!!!!


Vinter?!

Fy 17 vad det är kallt ute idag!! Började nyss använda min höstjacka, men det känns ju som att det snart är dags för den varma vinterjackan istället. Fick värsta chocken på jobbet idag när jag tittade ut genom fönstret och såg att det snöade ute. Det kan väl få vara höst ett tag till i alla fall?! Det pratas ju om att det ska bli den kallaste vintern på många många år, det kan ju kvitta känner jag. Tack och lov att vi ska åka till Thailand och värma upp oss lite........Tänker man på det så känns det lite lättare i alla fall.

I eftermiddags var jag framme på stan och fikade med några av girlsen, det var mysigt och trevligt som alltid. På vägen hem hämtade jag ut paketet med kuddarna som jag beställde över nätet i måndags. Det tog bara tre dagar att få dem, sånt gillas!

Såhär ser det ut i fåtöljerna nu:





Ljuslyktorna....

Köpte ju två ljuslyktor till fönstrena i hallen för snart två veckor sedan och dem har vi fått upp nu. De påminner lite om lyktorna som jag beställde på hemmapartyt som jag var på förra söndagen....





Samma dag som jag köpte dessa lyktor köpte jag denna på Åhlens:



Har inte bestämt än vart vi ska ha den, men just nu får den stå på golvet bredvid den öppna spisen.

 


Fröken Fräken

Satt och kikade lite på Fröken Fräken´s sida häromdagen och hittade några kuddar som föll mig i smaken. Nu klickade jag precis hem två stycken av denna:



Har tänkt att vi ska ha dem i fåtöljerna vid marimekkotavlan...... :



Skulle även kunna tänka mig någon av dessa:

 

....Men det får vänta! Kan ju inte springa och köpa prydnadskuddar stup i kvarten..... ;-)




spackla slipa, spackla slipa.....!

Då var denna helg slut! Idag har det grejats en del...Jag startade dagen med att storstäda undervåningen och efter det var vi ute och åkte lite innan det var dags att fixa på övervåningen. Vi fortsatte med att spackla och slipa allrummet och "gästrummet". Vi höll på i 2,5 timme så vi kom ganska långt, men det är allt lite kvar. På vissa ställen måste det spacklas igen osv, känns som ett evighetsprojekt just nu! Är väl bara att bita ihop och köra, så ska det väl bli klart till slut. ;-)



Golvet som vi har planer på att ha är lutad furu från märket Alloc. Får se om vi slår till eller om vi hittar något annat som passar bättre.





Nu är det hög tid att gå upp till sovrummet, för imorgon är det dags för jobb igen.....

Natti natti...


Lördagsmys!

Nu är det hemma-mys-kväll som gäller. Vi har precis ätit lite god mat och gått över till godisskålen. Skönt att bara vara hemma och ta det lilla lugna. Igår var det mer livat! Vi hade fest med jobbet, över 30 personer i en 2:a så det var fullt hus kan man säga. Var en lyckad kväll och jag har faktiskt varit riktigt pigg idag.
 


I eftermiddags var vi och tittade på golv till övervåningen. Vi lånade hem ett prov, som jag ska fota och visa på bloggen imorgon.....




Filmdags!

När jag vaknade idag mådde jag mycket bättre och kände mig tio gånger piggare än vad jag gjorde igår, så imorgon blir det jobb igen. Blir ju dock bara en arbetsdag innan det är dags för helg.... =)

Denna kväll avslutas med en film som heter Extraordinary measures, får se om den är något att ha.



Ha en bra kväll!!


Schäslong...

Förkylningen vill fortfarande inte ge sig..... Har varit hemma från jobbet i två dagar nu och blir hemma även imorgon. Så för tillfället händer det inte mycket här, mer än att ligga i sängen och soffan med tv och dator. Jag som ville fortsätta greja med övervåningen nu när vi väl hade kommit igång. Till helgen blir det nya friska tag hoppas jag!

När det inte finns någon energi till att greja finns det däremot mer tid till att leta inspiration och idéer till hemmet. Något jag har i tankarna som jag skulle vilja ha i vårat allrum på övervåningen är en schäslong. Allrummet är ju inte jättestort, men en liten schäslong ska man väl kunna få plats med. :)

Finns en hel del olika varianter:

   
  

  

 


Homeparty

Efter jobbet igår åkte jag med mamma hem till en kompis till henne som hade hemma-party med heminredningsprodukter. Det fanns massa fint, så fick lite beslutsångest...Det som blev beställt för min del blev två hängande ljuslyktor och tre stående lyktor.

Fotade katalogen så blev väl inte de bästa bilderna, men man ser ju lite åtminstone...





Ljuslyktor kan man väl knappast få för många av? ;-) Det är nästan det bästa med hösten och vintern, att man kan tända massa ljus och mysa!
Mindre mysigt är det med förkylning... Hade inte varit förkyld på nästan två år, men nu har det slagit till rejält. Har varit liggandes större delen av eftermiddagen/kvällen idag och snörvlat, har ingen energi alls. Hoppas att det inte blir långvarigt....







Övervåningen

Nu precis har vi varit uppe på övervåningen och grejat ett par timmar. C har spacklat i det kommande gästrummet/kontoret och jag har slipat i "allrummet". Inga roliga sysselsättningar, men är ju ett måste om det någongång ska bli klart. Det går bra när man väl kommer igång, då vill jag knappt sluta. =)





Tidigare idag var vi på Färghallen och tittade på tapeter, för att få lite idéer om vad vi vill ha. I allrummet blir det förmodligen denna:



I gästrummet/kontoret har vi lite planer på Cole & son´s rajapur, som jag har tyckt om ganska länge, men vi får se om det blir den eller om vi hittar någon annan.





Mot jobbet.....

Då ska jag alldeles strax åka iväg till jobbet för några timmars arbete.. Kom upp innan nio idag så jag hann både sola och ta en sväng på stan. Blev lite shoppande, bl.a. några ljuslyktor. Om jag hinner ikväll så ska jag lägga upp bilder på dem.

Om sex timmar är det HELG!!!!! Ikväll blir det myskväll med C, något gott att äta och Idol.

Ha en underbar Fredag!! =)


Promenad & tjejfika

Igår eftermiddag var jag ute på en promenad med Ellen och sötaste lille Vilgot! Bra när man kan förena nytta med nöje, genom att få motion samtidigt som man har trevligt sällskap.... =)
 
 

Idag har jag haft Lena, Cissi, Maria och Malin här på fika. Vi turas om att bjuda hem varandra var tredje vecka ungefär och den här gången var det min tur. Jag bjöd på pastasallad, bröd och tzatziki och efter det blev det kärleksmums. Cissi hade med sig lille Wilmer som nu är åtta veckor, en riktig goding. =)




Det är min lediga fredag imorgon, men jag ska jobba extra på eftermiddagen. Inte så jättekul kanske, men aldrig fel med lite extra pengar när det är så mycket man vill köpa! =)



Äntligen!!!!

Äntligen är dom tillbaka, hemmafruarna på Wisteria Lane.....soooom jag har längtat!! ;-) Klockan nio är det jag som sitter bänkad framför tv:n!



Var ju så härligt väder förut idag, så när jag kom hem från jobbet passade jag på att gå ut i trädgården för att plocka upp lite äpplen under ett av våra äppelträd. Det tog allt en stund, var ju hur många som helst! Hoppades att min allergi för äpple skulle ha försvunnit ( under kan ju ske..=)  ), men icke! Räckte med två tuggor för att det skulle börja klia i munnen...typiskt! Tur att jag kan äta tillagade äpplen i alla fall, med tanke på hur gott det är med äpplepaj med vaniljsås! =)



Detta äppelträd ryker nästa år, då vi ska bygga altanen på den här sidan......... :





Hoppas ni har en bra kväll!


Lampan...

Nu har jag tagit kort på den nya lampan i sovrummet. Var nästan lite rädd ett tag att den skulle se för stor ut, men det blev som jag hade tänkt mig.

Här är resultatet.... :









Seg....

Idag har det inte hänt mycket här kan jag säga. Har varit riktigt seg efter gårdagens utgång. Vi satt några stycken hemma hos Frida och hade det trevligt innan vi gick vidare till stadt. Hade ganska kul och det var mer folk ute än vad jag trodde att det skulle vara. Imorgon är det måndag och vardag igen. Det är min korta arbetsvecka på fyra dagar, så det kommer gå fort till nästa helg, men då blir det inget festande utan mys och lite grejande här hemma hoppas jag! =)

  

 

Blev inte många foton igår, har blivit lite dålig på det den senaste tiden..... =)

Hoppas att ni har haft en bra helg!


Lördag!!!

Då var det lördag! Det hanns inte med något blogginlägg igår, för efter jobbet var jag så trött att jag var tvungen att sova ett par timmar. Efter den långa "powernapen" åkte vi hem till C´s mamma och Ingemar och åt räkor och massa annat gott. Vi tittade även på Idol och jag tycker nog att rätt personer blev uttagna....



Idag har jag varit på stan och shoppat lite med mamma några timmar och efter det var jag hemma och städade, medan C spacklade på övervåningen. Vi satte även upp den nya sovrumslampan förut, men har inte fotat än, så kanske lägger upp en bild imorgon på hur det blev.

Blev några inköp på stan....två tröjor, en sjal, ett par örhängen och en mössa (inte den bästa bilden kanske) :



Nu måste jag sätta fart här! Ska hem till Frida på förfest innan det blir utgång senare ikväll... ska bli kul, för nu var det allt några veckor sedan! =)

Ha en bra kväll!!!!!!



RSS 2.0