Lite renovering...

I eftermiddags fick vi hem 18 paket med panelskivor, så C har börjat med att sätta upp det på väggen i trappan. Vi ska ha det hela vägen upp för trappan och på en vägg i "allrummet", förmodligen även i taket där.  Känns kul att det är på G att hända lite grejer, snart kanske man slipper se alla dessa gipsskivor när man går upp till övervåningen. Vi hade egentligen inte behövt sätta upp några gipsskivor här, men det var inte förrän efter att de kommit upp som vi kom på att vi ville ha panel istället. =)

 

Självklart kommer panelen målas vit..... ;-)




Själv har jag hunnit med både frisörbesök och bakning efter jobbet idag. Har gjort snickerskakor och en jättegod julkola som jag hittade på Arlas receptsida...riktigt god och lätt att göra.




Ny kamera

Jag har varit sugen på att köpa en ny kamera ett tag, eftersom jag inte varit så nöjd med min gamla. Hade lite funderingar på att köpa en systemkamera, men det blev istället en Canon G11. Det är en digitalkamera, fast av den lite bättre varianten. Vi har ett par vänner som har samma och det blir riktigt bra bilder.

Med en systemkamera blir det väl såklart ännu bättre bildkvalitet, men då är den även större och inte lika smidig att ta med sig. Jag vill inte att det ska vara "jobbigt" att ta med sig den och vill gärna att den ska få plats i handväskan. ;-)

Däremot har min bror köpt sig en ny systemkamera, så just nu har vi faktiskt hans "gamla" här hemma, för lite lån, så får passa på att ta lite bilder med den också innan han vill ha tillbaka den. 

  



Canon G11 är större än en "vanlig" digitalkamera, men ändå lätt och smidig... Så nu ska det bli mycket fotande i Thailand! =)


Julen

Man kan nästan tro att vi redan åkt iväg till Thailand, så dåligt som det varit med bloggandet den senaste veckan, men vi är allt kvar i kylan några dagar till! =)

Har haft en supermysig jul med god mat, julklappar och nära & kära. Julafton firade vi på två ställen. Först var vi med C´s familj och sedan spenderades kvällen hemma hos mamma och Torbjörn. Här är några fina julklappar som jag fick:

   

Väldigt bra med ett nyckelskåp, då kanske vi kan ha lite ordning på nycklarna som lätt försvinner annars...

Hade önskat mig ett Thomas Sabo-armband och det fick jag av min käre C med två berlocker i. Sedan fick jag ytterligare två berlocker när jag kom hem till mamma, en av henne och T och en av brorsan.



Tusen tack för de fina julklapparna min kära familj! =)

I C´s familj har vi ju som tradition att köpa en julklapp för 200 kronor och sedan lottar vi. Där lyckades jag få en whiskey....hehe Inte något i min smak direkt, så tror att jag får ge den till C istället. ;-)

Igår (Juldagen) umgicks vi inte med familjen, då var det istället fest med kompisarna som stod på schemat. Kvällen började med förfest hemma hos Jörgen innan vi gick vidare till stadt. Som vanligt på juldagen, så var det sjukt mycket folk ute, lite jobbigt men väldigt kul att träffa en del personer som man inte hade sett på länge.

Mår riktigt bra dag, trots att det var fest igår...skönt!

Hoppas att ni har en mysig söndag! Njut av ledigheten innan det ska jobbas igen.... =)


4:e advent

Då har vi 4:e advent och det är bara fem dagar kvar till självaste julafton.
Nu har jag precis slagit in julklappar och lagt dem under granen som vi fick upp i fredags. Det fick tyvärr bli en plastgran, eftersom jag är allergisk, men det blev ganska hög mysfaktor ändå. =)

 

I fredagskväll hade ju jag och kompisgänget julmys här hemma. Vi hade bestämt att vi skulle ha knytkalas med massa gott och MYCKET blev det. Vi hade en riktig stor buffé av godis i alla dess former, snacka om att vi var mätta sen... ;-)



Nu ska vi avsluta denna helg med att åka och köpa mat för att sedan bänka oss framför tv:n...

Ha en bra kväll!!!


Happy friday!!!

Bästa dagen på veckan är här och dessutom min lediga fredag! Blev dock ingen sovmorgon idag, eftersom vi hade en tid hos vårdcentralen för vaccinationssprutan inför Thailand. Nu är det inte så långt kvar tills vi flyger iväg från detta kalla land, nedräkningen kan börja! Svårt att fatta att man ligger på stranden och steker snart, blir lite skillnad på temperatur om man säger så. Svärmor och svärfar är där nu och det är tydligen 38 grader i skuggan, här är det -14 idag...

Thailand 2007:

 

Strax ska jag åka fram till stan för att fixa lite julklappar, skönt att passa på, på förmiddagen när det är lite lugnare i affärerna. Sedan ska jag hem och fixa lite, för ikväll ska vi ha julmys här nästan hela kompisgänget. Vi ska äta godis, dricka gögg, lyssna på julmusik och byta julklappar, ska bli riktigt trevligt! =)

Hoppas att ni får en alldeles fantastisk fredag!



Familjens julkalas

Idag har vi en lite extra mysig onsdag här. Jag och C har precis varit iväg och ätit tre-rätters på en thai-restaurang och är nu hemma och mellanlandar lite. Om en stund ska vi åka bort till Arenan för att gå på "Familjens julkalas" där ett antal artister ska stå för underhållningen ikväll. Hoppas och tror att det kommer vara bra!

 



Ha en superbra onsdagkväll!!!



Julgodis och tapetsering

Här har det grejats lite i eftermiddag... Jag fick ett ryck och åkte och köpte ingredienser till julgodis efter jobbet och ställde mig vid spisen när jag kom hem. Det blev en "vanlig" julkola och en kola med krossad turkisk peppar i, blev riktigt mumsigt. Efter allt provsmakande är jag nu proppmätt och nästan lite illamående. ;-)

 

Under tiden som jag stod vid spisen så tapetserade C fondväggen i gästrummet/kontoret, så nu är det snart klart där inne. Det som återstår är att måla runt fönstret, sätta upp tak- och golvlister, fönsterfoder och eluttag. Sedan är det bara det roliga kvar: INREDA!!!!

Resultatet:

 

Tapeten ser mycket mörkare ut på bilden än vad den egentligen är, får se om jag kan få till en mer rättvis bild någon annan dag, det var ju ganska mörkt när jag fotade förut.






Lucia

Idag är det Lucia och vi har passerat 3:e advent. När man var liten tyckte jag att de där fyra veckorna innan julafton kändes som en evighet, jag tjatade redan vid första advent att vi skulle hämta ner alla julsaker från vinden och börja pynta. =) NU hinner man ju knappt med i svängarna! Jag vill nästan att tiden ska gå lite långsammare så man hinner njuta och hitta den där mysiga julkänslan. Under veckan har jag en del roliga saker i julens tecken inplanerat i alla fall....




Har ett litet julklappstips för den som tycker om sällskapsspel. Jag köpte detta häromdagen och det heter "Absolut överens - eller som hund och katt". Jag hade spelat det en gång innan jag köpte det och det är riktigt kul och ger många goda skratt och diskussioner kan jag lova! =)





Torsdag

Har precis kommit hem från Jörgen där det har fikats med kompisgänget. Han är inte dålig på att baka den killen!Vi blev bjudna på riktigt goda kladdkakor.... en med daim och en med fudge, smarrigt värre! =)

  

Skönt med torsdag idag, vilket innebär att det väldigt snart är helg. Den här helgen blir nog betydligt lugnare än förra och det kan behövas känner jag.

Vi har fått tapeten som ska sitta på fondväggen i gästrummet nu, så hoppas att min käre sambo blir sugen på att sätta upp den under helgen.....det återstår att se! ;-)

såhär ser det ut just nu:

 

Nästan lite sjukhuskänsla med allt det vita, men det blir nog bättre när fondväggen kommer upp....

 



Barnvakt

Efter jobbet idag åkte jag och hämtade sötaste lilla Tilde (C´s syster-dotter) på fritids. Hon är i och för sig inte så liten längre, hon fyller hela nio år på lördag. Fattar inte hur fort åren går, första gången jag träffade henne var hon ca 6 månader gammal och nu stora tjejen. Kul när man varit med så länge..... <3
 
Vi har haft en mysig eftermiddag tillsammans. Det har ätits pannkakor, pysslats, målats och till och med lite kurragömma. =)

  

Somnade sent igår så är ganska trött, men ska kämpa med att hålla ögonen öppna ett tag till, eftersom det är Desperate housewives ikväll....kan inte missas! ;-)


Veckan som gått...

Här har det varit dåligt med uppdatering den senaste veckan, har haft ganska fullt upp med både det ena och det andra. Jag har fikat hemma hos Lena och hunnit med shoppingturer till både Överby med C och Skövde med Frida, även en sväng i affärerna hemma i stan. Har köpt lite kläder till mig själv och födelsedagspresenter till mamma som fyllde 50 år i onsdags.

 

Helgen har bestått av julfest med jobbet och två födelsedagskalas, först hos mamma och sedan hos C´s syster, så det har inte varit någon lugn helg direkt... =) 

Innan julfesten i fredags hade jag förfest här hemma med 23 personer, fick denna fina kaka av "biffen" och Michell som dom hade bakat alldeles själva ;-)



Av Maarit fick jag denna fina blomma:



Jag & Fridis på julfesten:



Kalaskort:

 


 

Idag är det ju 2:a advent så självklart har vi tänt ljus nummer två:





 


RSS 2.0