Tjejträff

Idag stod det fikaträff hos Cissi på Schemat. Vi är några gamla kompisar som ses någon gång i månaden hemma hos varandra, men nu hade vi inte setts sedan två dagar innan Wilmer föddes.....Nästan tre månader sedan sist med andra ord, så det var verkligen roligt att träffas igen. W fick jättefina presenter av tjejerna, tusen tack! ♥



Hoppas att även ni har haft en bra start på veckan! Här är det snart läggdags som gäller, det tar på krafterna att vara mammaledig. ;-)  


Golv...

....Och då var golvet färdiglagt i Wilmers rum. Nu har vi precis roat oss med att rensa ur rummet på massor av verktyg och grejer som inte behövs mer, så det har blivit ett antal vändor upp och ner för trapporna. Riktigt skönt att fått det gjort.

Såhär ser det ut nu:



Tapeten ligger och väntar på att få komma upp.....



Fortsättning följer...


Mysdag

Idag har vi varit hemma och myst hela dagen lång och kvällen fortsätter i samma anda. Ibland är det skönt med en hel dag utan några planer på schemat.

Nu är det film på gång här och fram med popcornskålen som gäller. Hoppas att ni har en bra lördagkväll vad ni nu hittar på!




W tycker om att gunga i sin vagga som han fått av sin farmor, himla smidigt att den vaggar automatiskt också. ;-)




Converse

Världens sötaste Converse till godingen W...



Tradera är bra grejer!


Före- och efterbilder på gästrummet

Det har inte blivit av att jag lagt ut före- och efterbilder på gästrummet/kontoret tidigare, men nu tänkte jag bjuda på ett gäng.

Vi hade redan påbörjat rivningen innan de första bilderna togs.

När man kom upp för trappan möttes man av denna färgglada tapet.... =)



Det var en 1:a med sovalkov och ett litet kök från början, som vi valde att dela upp i två rum, gästrummet och Wilmers rum.







Här börjar de nya väggarna komma upp....



Den vänstra ingången leder in till Wilmers rum och den högra till gästrummet...



Här har väggen mellan rummen kommit upp, samt gipsskivor, nytt fönster och nya eluttag...



En bit på väg.... Slipat och målat det gamla plankgolvet, målat taket och tapetserat en fondvägg



Efter

Nu ser rummet ut såhär:


























Mammor & bebisar

Idag har det fikats och pratats hela eftermiddagen, samma mammor och bebisar som träffades för två veckor sedan har varit här hemma. Det var lika roligt att ses som sist, så timmarna sprang iväg lika snabbt den här gången. =) 

Glömde totalt av att fota de små tyvärr, så det blir ingen roligare bild än denna:

Nu medan lilleman ligger och sover ska jag passa på att surfa runt lite på nätet, gäller att ta tillfället i akt! ;-)



Linas...

Idag lagade vi den femte och sista rätten av Linas matkasse. Vi är väldigt nöjda med vår första vecka, så vi har bestämt oss för att fortsätta.

Veckan hade ett lite asiatiskt tema och menyn såg ut på följande sätt:

* Limeströsslad lax med thaidoftande sås och ris
* Köttfärslimpa med steklök, potatis och vitkålssallad
* Rosmarindoftande köttgryta med apelsin och kokt potatis
* Ugnsrostade rot- och grönsaker med fetaost och kronärtskockssallad
* Kyckling med jordnötssås och nudlar

Det finns ju fler matkassar än Linas som man kan få hemlevererade, exempelvis Saras. Framöver kommer vi nog att testa även den för att se vilken som passar oss bäst.

 
Ny vecka, nya tulpaner och ny ljuslykta från EM...


Hoppas att ni har en bra måndag. Här kollas det på Guldbaggen. :)




Kartell

Gårdagens fynd på Fridas hem´s utförsäljning:



En söt liten stol av märket Kartell till W. Det dröjer ju ett tag innan han kan sitta i den utan vår hjälp, så den får fungera som prydnad så länge. 

Dressen som Wilmer har på sig kommer från Kappahl och är en av mina favoriter. Han har fått en av kompisen Sofia och en av sin farmor & farfar, fast i olika storlekar....perfekt då han växer så det knakar! =)





Till altanen...

Om tiden springer iväg lika snabbt som den hittills har gjort så är det snart vår och sommar! Det innebär förhoppningsvis att vi kommer att ha en inglasad altan att sitta och mysa på.
 
Förra året köpte vi grill, matbord och stolar. I år kanske det även blir en liten myshörna med en soffa eller kanske ett par fåtöljer. Mer saker som står på önskelistan till altanen är en stor lampa, fina kuddar, plädar och självklart massor av ljuslyktor. Ja, man kan verkligen drömma sig bort hur man vill ha det.... ;-) 








Kudde: Länna möbler

Lampa: Ikea

Ljusstakar: NUNC Inredning

Fåtölj: Åhlens

Soffa: Trademax



Inspiration

Lite heminrednings-inspiration är väl aldrig fel?! =)

Nu har jag skapat en ny kategori (Inspiration) här på bloggen där jag kommer att lägga in snygga bilder på snygga hem som jag hittar lite här och där.

Här kommer ett gäng bilder som jag hittat på Hemnet och Alvhem mäkleri & interiör: 
























Linas matkasse

Strax efter klockan fem knackade det på dörren här förut, där stod en trevlig herre och överlämnade en matkasse. Vi har nämligen bestämt oss för att prova på "Linas matkasse". Det ska bli riktigt kul att laga lite nya maträtter. Sedan är det ju inte helt fel att få det levererat hem till dörren. =)

Idag har vi ätit ugnsrostade rot- och grönsaker med fetaost och kronärtskockssallad, jättegott!




Våran helg...

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut. Vi har umgåtts med vänner och familj, pysslat lite hemma, börjat lägga golv i lillens rum, varit ute på promenad, ätit gott och kollat på film. En ganska lugn och skön helg med andra ord.



Hoppas att ni får en riktigt skön söndagkväll!!! =)


Önskelistan blir längre...

Önskelistan till Wilmer´s rum blir längre och längre.......





Matta: Mio
Bokstaven W: House of hedda
Sparbössa lego: House of hedda
Askar med stjärnor: House of hedda
Huslampa: Ellos

I veckan har det inte hänt så mycket på renoveringsfronten, men till helgen ska vi försöka greja lite igen.  


Tulpaner

Äntligen är det säsong för tulpaner!


 


Babyträff

Det är inte så dumt det där med att vara mammaledig. Tisdagens eftermiddag har tillbringats tillsammans med fyra andra nyblivna mammor och deras bebisar, riktigt roligt! De små var så söta när de låg och sprattlade bredvid varandra. =)

Det blev inte så bra kvalitet på kortet jag tog med iphonen, men här ligger de uppradade:



Från vänster: Elvin, Elsa, Isabella, Lasse och Wilmer




Måndag

Veckan börjar vi väldigt lugnt här hemma jag och lillprinsen. Ska försöka ta mig i kragen om en stund och plocka ordning lite. Min garderob börjar se ut som ett mindre bombnedslag, så den behöver sig verkligen en omgång. Jag får köra på regeln: De plagg som jag inte har använt på ett år, får skänkas bort! =)





Helgen...

30-årsfirande, middag hos svärföräldrarna, målning i Wilmer´s rum, fika hos vänner och mys - en riktig toppen helg helt enkelt!



Nu laddar vi för en ny vecka! =)




Ett lager...

Första lagret med färg har målats på panelen och i taket, så nu börjar det hända lite. I helgen ska vi röja upp där inne, så man kan ta sig fram. ;-) Lager nummer två ska vi nog också hinna måla.



Nu är det snart dags att fixa ordning sig lite. Idag fyller nämligen kompisen Lisa 30 år, så ikväll vankas det kalas. Hoppas att ni får en riktigt bra fredagkväll!


Tommy Hilfiger

Om jag ska köpa något till W varje gång jag går i affärer, så får vi nog snart bygga en walk-in-closet till honom också... ;-)

Dessa skor shoppades idag till halva priset på rean. Till våren/sommaren kommer de att passa perfekt!



Idag på hans 2-månadersdag har han fått mycket uppmärksamhet. Först var hans mormor här några timmar och sedan vännerna Frida och Anna, jättemysigt! ♥



Randigt...

Innan jag mötte upp några kompisar på stan idag, passade jag på att fynda lite kläder till W. Man kan ju knappt gå i affärer längre utan att köpa något till honom, riktigt svårt att låta bli! Synd att de små liven växer ur kläderna så snabbt bara...

Detta shoppades på Åhléns för en billig peng på rea, syns kanske att jag är svag för randigt ;-) :



Köpte även en jeansskjorta på Lindex som jag spanat på tidigare, den var det dock ingen rea på.








Panel

Just nu spikas det upp panel på väggen i Wilmer´s rum. C är ledig den här veckan, så då finns det lite mer tid och ork för renovering. Vi använder likadana panelskivor som vi har på väggarna uppför trappan och i allrummet. Riktigt smidigt och går riktigt snabbt att få upp.




Promenad

En lång och härlig promenad tillsammans med barndomsvännen Lena och lilla Arwen inledde denna tisdag. 



Lagom till att det blev regn och blåst, var det dags att gå in och få fikabesök av min faster med man.
En bra dag, som nu avslutas med tv och Agnetas nyårskarameller. =)


2 januari

Idag är det 2 januari och exakt ett år sedan vi flög iväg till Thailand och tillbringade två underbara veckor i Bangtao beach. I framtiden hoppas jag på att komma dit igen med vår lilla familj. ♥


2012

Här hemma startar vi det nya året med en lugn och skön dag. Soffhäng och filmtittande blir det förmodligen större delen av denna söndag.

Nyårsafton firades tillsammans med ett härligt gäng hemma hos vännerna Kristian och Lena. Tapas och pannacotta stod det på menyn, supergott!



♥ Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! ♥



RSS 2.0