Gårdagens fest

Det tar verkligen på krafterna att festa loss, har varit riktigt seg idag efter gårdagens 30-årsfest. Tack för en superlyckad och rolig kväll Anna, samt allt gott du bjöd på! =)

Kameran var självklart med, så här kommer det lite bilder från kvällen......


mycket smaskigheter...

          
 


Blev aldrig att vi körde några lådor till huset idag efter att C varit och hämtat badkaret i Karlskoga, både han och jag var för trötta. Kanske har mer krafter imorgon, men först ska det jobbas 7-14.30.
Nu blir det lite tv-tittande innan det ska sovas...



Snart 30-årsfest!

Denna lediga fredag flög iväg, ändå gick jag upp redan vid åtta. På förmiddagen tvättade jag och packade inför flytten, har nog packat över 40 kartonger vid det här laget, så nu är det inte mycket "smågrejer" kvar som ska packas ner. Det blir eventuellt flytt nästa helg, så nu är det verkligen nära!
Ska kanske köra bort lite grejer till huset imorgon redan tänkte vi, åtminstone det som står nere i förrådet, kan vara skönt att få det gjort, men först på förmiddagen ska C & Ingemar åka till Karlskoga och hämta vår jacuzzi. Trodde att badrummet skulle bli färdigkaklat denna vecka, men det blir tydligen på måndag nu istället, så bilder kommer när det är klart.
Nu är det duschen som gäller, för ikväll vankas det 30-årsfest hos tant Anna! ;-) Ska bli riktigt kul!



Den snygga nyblivna 30-åringen & jag =)


Yes,det är helg!

Då var det helg igen! Det är i och för sig bara torsdag, men jag är ju ledig varannan fredag så nu har åtminstone min helg börjat! =)
Ikväll har jag haft Lena, Malin, Cissi & Maria på besök, vilket var supertrevligt! Vi brukar träffas någon gång i månaden för att fika och tjattra... idag var det min tur att hålla i det. Bjöd på smörgåsar med potatissallad & rostbiff och sedan kladdkaka med varma hallon och vaniljglass.
Glömde totalt av att ta kort på de fina tjejerna, men blev i alla fall på smörgåsarna och kladdkakan! ;-)

 

Nu ska jag vara lite social mot C och kolla på film med honom, idag blir det "Paranormal activity". Ska bli intressant att se om den är så läskig som det sägs... ;-)





Badrummet

I eftermiddags var jag i huset för att fota lite. Kaklingen har påbörjats i badrummet och beräknas bli färdig om några dagar.

Vi har valt följande:

Väggar: Stora vita matta plattor, 30x60 cm, utom en vägg som får svart stavmosaik.
Golv: Svarta plattor i samma utförande som stavmosaiken, men i storleken 30x60 cm.


Här ska duschen vara.....


Stavmosaiken....


Jacuzzin ska stå vid den svarta väggen...


Väggen där spegeln och kommoden ska sitta...




Då var helgen slut....

Helgen gick med stormsteg i vanlig ordning! Hemmakväll i fredags och festligheter med girlsen + Jörgen igår....En perfekt helg helt enkelt! =)

Några foton från lördagkvällen:








Helg!

Äntligen fredag, bästa dagen på veckan! Sitter här och är proppmätt efter en smarrig middag bestående av vitlöksmarinerad ytterfilé, sallad, bearneasesås och ost & kex. Nu blir det till att smälta det, kolla på Let´s dance för att sedan hugga tänderna i fruktsalladen och chokladen! Vad skulle livet vara utan GOD mat?! =)
Efter Let´s dance ska vi titta på "Sommaren med Göran", hoppas att jag kan hålla mig vaken....har ju en förmåga att somna till film väldigt ofta!

Tycker det är kul att H&M börjat med lite försäljning inom heminredning. Ska nog klicka hem några saker någon dag. Lite av det jag skulle kunna tänka mig:

   


Ha en trevlig kväll! =)






Måndag 18/1

Vi ska ju som sagt köpa en hel del nya möbler till huset, så i lördags hade vi en riktig möbel-letar-dag! Var både i Vänersborg på Svenska hem och sedan i Skövde på Chilli och MIO. Blev även en sväng till EM när vi hade kommit hem till stan.
 
Vi beställde 6 vita spencer-stolar på MIO, men tyvärr inget bord. Nästan alla bord som de har är 180 cm långa, men det räcker inte för att kunna ha tre stolar brevid varandra. (stolarna är 60 cm breda) Vi skulle alltså behöva ett som är lite längre, helst ska det vara hel-vitt också, som detta:

 
Soho från EM


Spencer stol från MIO

Om vi inte hittar något bord som är längre så får vi väl ta ett som är 180 cm och ställa två stolar på kortsidorna.

Vi hittade även en soffa som förhoppningsvis kommer passa in bra där den ska stå. Det blev en Siracusa från EM, men den ser nästan inte alls ut så som på bilden. Det är en byggbar modell, så vi valde att ta den i
storleken 2,61 m x 3,01 m, utan divan. Vi köpte även till en fotpall och valde en lite mörkare nyans på tyget, nästan svart.


Undervåningen i huset börjar bli klar nu, känns skönt eftersom vi snart flyttar dit.

Tapeten i köket har kommit upp:



Kranen har kommit på plats:

Alla väggar och tak har målats, lister har kommit upp samt fönsterfoder:







 

Idag skulle C & Ingemar förmodligen sätta upp fläkten i köket, ska bli kul att se, nästan så jag har glömt hur den ser ut. I veckan ska kakelgubbarna sätta igång med badrummet också, är ju en fördel om vi har en toalett när vi flyttar in... ;-)




Packning & beställning av badrumsinredning

Flytten närmar sig med stormsteg, nu är det ca 5 veckor kvar innan nyckeln till lägenheten ska överlämnas till köparna. C och co kämpar på med huset, medan jag packar hemma. Känns skönt att man börjat med packningen, för det tar längre tid än vad man kan tro. Vissa saker ska slängas, en del ska skänkas till second hand osv, verkligen ett bra tillfälle att göra sig av med allt onödigt som man samlat på sig.
Förut tog flyttlådorna slut, så imorgon ska det köpas fler.

Nu är det riktigt bra att man har ett extrarum där man kan ställa alla lådor...




Igår beställde vi det mesta till badrummet, bland annat detta:


      

                           

I veckan ska vi även beställa ett bubbelbadkar, lutar mot att det blir det här:





Beslutsångest

Känns som att jag har kommit in i en period av beslutsångest! Det har blivit ändring angående vardagsrumstapeten IGEN! Två dagar efter att vi hade beställt den så ångrade jag mig. Tycker om själva tapeten jättemycket fortfarande, men känns som att man blir ganska bunden till den när det gäller den övriga inredningen. Jag vill exempelvis kunna ha vilka kuddar i soffan som helst med olika mönster,färger osv och kanske ha någon mönstrad tygtavla på väggen. Det är ju lättare att byta ut detaljerna än att få sin käre sambo att tapetsera om stup i kvarten!! ;-) Så nu målar vi den väggen vit! Då kan vi istället bo in oss lite och kanske tapetsera lite längre fram. Tapeten som det nu inte blir, kan jag istället tänka mig att ha i ett av de små rummen på övervåningen.

På undervåningen har vi fått upp dörrarna och golvvärmen i badrummet har lagts in:

   

Det har även varit beslutsångest med hur vi ska sätta kaklet i badrummet. Men nu är det bestämt att väggen bakom hörnbadkaret, som fönstret sitter på blir helsvart av stavmosaik, de andra väggarna blir vita. Får hoppas att det blir bra för ett badrum gör man ju inte om i första taget.


Vi ska köpa en hel del nya möbler till huset, bland annat matsalsbord och stolar. Stolarna fastnade vi för båda två, så fort vi såg dem på MIO:


Snygga och framförallt bekväma =)


Den här sängen som kommer från Ikea kan jag tänka mig att köpa:





Tapeter beställda till undervåningen

Idag var vi på Färghallen och beställde tapeter till köket, hallen och vardagsrummet. Det blev de tapeter till köket och hallen som jag visade i förra inlägget, däremot blev det en annan till vardagsrummet. Kändes inte helt rätt med "löv-tapeten" som vi hade lånat hem, därför var det bara att leta vidare. Vi bläddrade igenom ett antal kataloger innan vi hittade en som föll oss i smaken, men nu känns det i alla fall bra. Får hoppas att man inte hinner ändra sig igen för nu finns det ingen återvändo... ;-)



Jättekass bild, eftersom jag tagit kort med kameran på mobilen..... (så är det när vissa sladdar är borta...=) ) men man ser ju på´t ungefär hur tapeten ser ut.

Kakel, tapeter & spackling

Idag har vi varit i huset nästan hela dagen och grejat. C har spacklat lite överallt, Ingemar har satt upp gipsskivor i hall-taket och på väggarna i trappan och jag har kvistlackat på smygerna i alla fönster. För att kvistarna inte ska synas igenom den vita färgen var man tvungen att lacka två gånger med en timmes mellanrum, så målningen får bli imorgon eller på måndag. 

Kaklet har kommit upp i köket nu och vi blev jätte nöjda!
 
Innan Per kom och kakla så strök C på primer, då var det rött och snyggt: =)


Nu ser det ut såhär: 




Syns inte så bra på bilderna, ser mycket bättre ut i verkligheten..... :)

Det som har hänt mer det senaste är att golvet har lagts klart på undervåningen, det har kommit upp gipsskivor på samtliga väggar i huset och nästan alla tak har skruvats upp.

Vi har även varit och tittat ut kakel till badrummet och tapeter till undervåningen. Vi kom överens direkt om vilket kakel vi ville ha, vilket underlättade det hela.. ;-) Nu ska vi bara ringa kaklaren och bestämma när arbetet ska sättas igång och sedan beställa badrumsmöbler. 

Nu har vi bestämt helt att det blir denna tapet i köket:


Denna tapet blir det förmodligen på en vägg i hallen, om vi inte ändrar oss innan vi beställer. Färgen är lite missvisande här, blev visst inte så bra när jag höll upp tapetprovet och tog kort alldeles för nära, hehe. Den är i alla fall typ ljusblå med silvrigt, skimrande mönster.


I vardagsrummet ska vi också ha en fondvägg, men där har jag/vi beslutsångest. Det vi vet är att den ska ha ljus bakgrund med något svart eller grått mönster. Denna funderar vi lite på:



Har även lite funderingar på denna, men tröttnar man på den ganska snart kanske? åh vad svårt det är!!
 






  


Gott nytt år!

Ett nytt år har startat och jag hoppas på att det kommer bli ett riktigt bra år! 2009 års sista kväll firades hemma hos min kompis Frida med ett trevligt gäng och massor av god mat.

Fördrink: Hallon-mojito
Förrätt: Avokadohalva med skagenröra
Huvudrätt: Jikå´s goda potatisgratäng, fläskfilé med 3 olika fyllningar, sallad, tzatziki & bearnaisesås
Efterrätt: Marängsviss

Vi träffades redan klockan fem och det var verkligen tur, för timmarna gick hur fort som helst, men så är det väl när man har roligt. Nästa år får vi börja klockan fyra! ;-)
 
Strax innan tolv gick vi fram till torget för att skåla in det nya året och se på fyrverkerierna tillsammans med flera tusen andra människor. En riktig mysig tradtion i denna stad tycker jag! =)
Natten avslutades med efterfest, där det var bra drag!

Tack C, Jörgen, Björn, Frida, Emelie och Marie för en supertrevlig nyårsafton!!! 
Ett extra tack till Fridis som ställde upp som värdinna och hade dukat sååå fint! Hoppas att det inte var allt för mycket att städa idag...;-)



Jag önskar alla ett riktigt gott nytt år!


RSS 2.0