Ikea-beställning

Nu har jag lagt en beställning över nätet på detta:


Klädskåpet ska vi ha i hallen, så vi får ordning på alla jackor och skor och schäslongen och Billy-hyllan ska vi ha i allrummet på övervåningen. Om en vecka får vi det hemkört till dörren, smidigt och bra!
 
Vi var ju på Ikea i lördags och köpte lite smått och gott, bl.a. en skrivbordslampa och hylla till "kontoret", ska lägga upp bilder när det kommit upp.

Vi köpte även en spjälsäng till bebisen, tänkte att det kanske var dags nu när det är så nära. ;-)



Vintertid

....Och så var det vintertid igen och det startade vi med att ta en lång sovmorgon. Helgen har varit toppen med pizza- och sällskapsspelskväll med fina vänner, Ikea-besök i Göteborg och middag med mina goa kusiner i Alingsås.



Idag står det lite fixande på schemat. Några lister ska upp i allrummet och spackel ska slipas på väggarna i det framtida barnrummet. Kanske blir det också att måla bordsskivan på pelarbordet...Vi får se vad som hinns och orkas med! =)




Foton...

Jag tycker att det är roligt att fotografera och är ganska bra på att komma ihåg att ta med kameran. Däremot är jag riktigt dålig på att få tummen ur och framkalla. Nuförtiden när det är digital- och systemkamera som gäller blir det lätt att bilderna inte kommer längre än till datorn. Jag kommer knappt ihåg när jag beställde senast, förrän härom kvällen. Det tar ett tag att gå igenom alla bilder man har, men nu ligger det i alla fall några högar med foton här som väntar på att få sättas in i album. Ska göra en ny beställning snart igen så att det verkligen blir av.


Andy Warhol

Tradera har ännu en gång visat sig vara en bra sida. Mitt senaste köp är en Andy Warhol-poster. Jag har velat ha en ganska länge, men då de endast säljs på Moderna Museet i Stockholm så har jag inte haft någon möjlighet att köpa någon. Känns lite långt att åka för en poster. ;-)

I helgen blir det förmodligen ett Ikea-besök och då ska jag passa på att köpa en ram till den.






Har inte bestämt helt vart den ska sitta, men det lutar mot att det blir över soffan, för där ser det ganska tomt ut.


Ett lager färg...

Detta utseende fick vårat trappräcke och nu har det fått sig ett lager färg. Tror att det ska räcka med ett lager till innan det ser bra ut....



Under helgen satte C upp de lister som vi hade kvar här hemma i allrummet, men de räckte inte helt så på torsdag ska vi köpa de som återstår. När de har kommit upp är det nästan klart där inne, äntligen! =)




Stjärnor

Idag är det 20 dagar kvar till beräknat födelsedatum för våran bebis, alltså har jag gått in i graviditetsvecka 38 nu. Tycker fortfarande att veckorna flyger iväg, så snart är vi tre här i huset. =)
 
Såhär i väntans tider kan man ju inte låta bli att surfa runt på nätet och titta på fina möbler till barnrummet. Jag har lite funderingar på att köra på ett stjärntema och då skulle ju Kids concept´s möbler passa alldeles utmärkt:




Först och främst behöver ju själva rummet bli färdigt. Vi har ju kvar en del att göra där inne med golv, färg och tapeter, så jag har allt tid att tänka lite till på hur det ska se ut. ;-)



Hallmöbel

Idag har vi varit i Skövde en sväng och självklart blev det ett besök på butiken Encore, inredningsbutiken som jag skrev om för ett tag sedan. Sist vi var där såg jag att de hade några hallbord till försäljning och idag slog vi till på detta:


 

Ljuslyktor kan man aldrig få för många av, så även denna fick det bli:



Nu ser det ut såhär. Spegeln ska upp på väggen och lite längre fram hoppas jag att vi kan byta ut tapeten, för den vi har nu är jag trött på sedan länge. Skulle kunna tänka mig en randig tapet istället, men det får framtiden utvisa. =)



Nu ska denna söndag avslutas med thaimat och en film. Hoppas att ni haft en bra helg!



Trappräcke

Just nu grejas det på övervåningen. Snälla Ingemar är här och hjälper oss att snickra ihop ett trappräcke:

 

Det färdiga resultatet kommer inom kort....


Personliga tavlor

Om ni är ute efter personliga tavlor och missat denna sida, så tycker jag att ni ska ta er en titt här: www.formeli.se

Jag är sugen på att beställa en, men kan inte riktigt bestämma mig för vilken. När bebben har tittat ut får det nog bli en till barnrummet i alla fall. Det finns ganska många varianter att välja på och man kan beställa dem i vilken färgkombination man vill.

Barntavlor:

  
  

Kärlek och familj:

  
  








Höstrusk

Vilket höstrusk vi har haft idag, grått, blåsigt och regnigt. Jag har haft en riktig innemysar dag som spenderats mest i soffan med film, glass och utan några större kraftansträngningar. Sådana dagar får man verkligen passa på att ha nu innan livet förändras... :)




Tavlan på plats

Nu har trappan fått sig en kantlist och tygtavlan har kommit upp på väggen....


 
Mysigt med belysningen på kvällen när det är mörkt ute...



Letade upp en bild på hur trappan såg ut när vi köpte huset, den är inte riktigt sig lik nu ;-)






Babyshower

Vilka underbara vänner jag har! Igår när jag kom hem till Frida så var nästan hela kompisgänget där och överraskade mig med en babyshower. Nybakta scones med marmelad och ost, te, cider och jättegoda cupcakes och macarons i härliga färger stod uppdukat när jag kom in i vardagsrummet. Jag fick dessutom superfina presenter, bl.a. en blöjtårta. =)





 



TUSEN TACK mina söta och goa vänner, jag blev verkligen hur glad som helst! =)




 


Lite nytt till köket...

Något av det bästa med att vara hemma med graviditetspenning är att man har mer tid och ork till att pyssla med hemmet. =)

I förmiddags tog jag en runda på stan och dessa krukor köptes med hem:



Passade även på att köpa en handduk i grått och vitt:



Jag är ganska flitig på att köpa fotoramar, så har ett gäng liggandes. Letade fram den överblivna tapetrullen från kökets fondvägg och gjorde en tavla som nu står på köksbänken:





Nu är det äntligen fredagkväll och jag ska snart iväg och umgås med kompisgänget. Hoppas att ni får en bra kväll vad ni nu ska hitta på!


Färdigmålad

Nu är trappan färdigmålad, så nu ska det bara upp en list längs kanten innan det är helt färdigt där.



Elen har kopplats in till lampan som ska lysa över tygtavlan som jag köpte förra veckan...




Ljung

Det har verkligen varit hög tid att plantera något nytt i krukan som vi har på trappan, så idag tog jag mig i kragen och åkte och köpte en ljung. Nu ser det lite trevligare ut, jämfört med den söndertorkade sommarblomman som vi hade där tidigare...



Vi köpte en lampa för ganska längesedan som nu sitter utanför dörren. Det behövs ju verkligen lite belysning nu när det blir mörkt så tidigt på kvällarna.



 


Lite av gårdagens shopping...

Det blev några shoppingkassar att ta med hem från Ullared igår, men när jag packade upp dem idag kändes det inte som att det var så mycket roligt, mest "bra att ha"-grejer. Ska visa några saker som vi köpte i alla fall:

Två ljusstakar av betong...



ljuslykta...



lampfot...



Köpte även en skärm till foten, men idag när jag skulle sätta ihop den upptäckte jag att skärmen var för stor, så det gick inte att sätta fast den. Lite störande.... ;-)


En taklampa som påminner väldigt mycket om lampan som vi har över matbordet, dock kostade denna ungefär 800 kronor mindre, så det kan man kalla fynd...



Ramar, bordstabletter, öljettlängder till allrummet och blockljus...



Presentpapper och pysselgrejer till mig som gillar att klippa och klistra... :)



...och tre stycken adventsstjärnor...




Till våren får det nog bli en ny tripp, men då får det bli mitt i veckan i mitten av månaden då det är lite mindre folk. Nu känner man sig ganska mättad för ett tag framöver.... ;-)


 


Helt slut...

Efter bara några få timmars sömn natten till idag och flera timmar på Gekås med alldeles för mycket folk, ligger vi nu helt utslagna i soffan. Vi kom i alla fall hem med många fynd. Det blev en del bebisgrejer, några julklappar, adventsstjärnor och lite heminredning. Kassarna får stå där dom står tills imorgon, för det finns ingen energi kvar denna dag. Ska försöka hinna med att foto några av inköpen imorgon och visa här i bloggen....




Bubbelbad

Här har vi precis premiärbadat för hösten i jacuzzin. Hade nästan glömt hur avslappnande och skönt det är! Nu vankas det god mat till en bra film innan det blir läggdags hyfsat tidigt. Imorgon styr vi nämligen bilen mot Ullared, där vi ska trängas bland alla galna människor. ;-)






Målning...

Varannat trappsteg har fått sig ett lager färg idag (så vi kan komma upp till övervåningen) och de andra ska målas imorgon. Får väl se om det behövs två eller tre lager till. Det tar sig i alla fall! =)



Nu blir det fotboll på tv innan det är dags att bege sig iväg till Sofia på middag med före detta högskolevänner.

Hoppas att ni får en riktigt bra fredagkväll! =)


Trappan...

Nu har vi kvistlackat trappan och skrapat bort diverse färg- och spackelfläckar, så till helgen ska vi försöka hinna med att påbörja målningen.





På väggen i trappan har vi fått upp en lampa och under den ska det hänga en ganska stor tygtavla. Jag har köpt ett tyg av märket Romo som går i grått och rosa. Vi har ju en grå tapet i allrummet när man kommer upp för trappan och planerna är att ha rosa som accentfärg.



Tyget:



Längtar tills det är klart! =)


Kanelbullens dag

Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Det har inte jag i alla fall! =) Dock var kanelbullarna redan slut klockan två när jag kom till konditoriet, så det fick bli med kardemumma istället. Jättegott det också! Slängde även ihop en sats med kladdmuffins till kvällens fikabesök så här har vi verkligen gottat oss....



Om en stund ska det kollas på säsongspremiären av Desperate housewives, äntligen är de tillbaka! ;-)


Stelton kanna

Nu har det äntligen fått flytta in en Stelton kanna i vårat kök. Jag har ju varit sugen på en ganska länge. Igår när vi var på Överby såg jag i Cervera´s skyltfönster att de sålde kannan i färgerna svart, vit, röd och grön för 349:- just nu, så då slog jag till. Annars kostar de närmare 600:-, så skynda fynda ni andra som vill ha en! =)






Emmaljunga

Idag har vi varit och hämtat barnvagnen som vi beställde för ett tag sedan. Det blev en Emmaljunga City Cross. Färgen kanske inte var så oväntad för en som älskar vitt! ;-) Materialet är av läder, så det ska bara vara att torka av den med en fuktig trasa när den blir smutsig. Har hört oss runt lite med andra som har denna vita och det har inte varit några problem, annars hade vi kanske inte vågat oss på den färgen. =)



Idag är det sex veckor kvar till beräknat datum, men om det blir tidigare eller senare vet ingen... =) Jag har varit hemma med graviditetspenning i två veckor nu och det är riktigt skönt. Tiden har gått jättefort, så än klättrar jag inte på väggarna. Känner mig oftast pigg och mår bra, hoppas att det fortsätter så de veckor som är kvar!


RSS 2.0