Sköna fredag!

Äntligen fredag! Jag är ju visserligen ledig varje dag nu, men det känns ändå speciellt med fredagar på något sätt. Idag har det fikats utomhus i det härliga vädret med några av girlsen och tidigare ikväll överraskade jag C med rosor, tända ljus, en god middag och efterrätt tills han kom hem. Ibland får man visa sin romantiska sida. ;-)

Hoppas att ni har en toppen fredag!


En ny favoritaffär

Idag när vi var i Skövde en sväng kikade vi in i en butik där jag aldrig hade varit tidigare. Den ligger i Stallsikens område och heter om jag inte minns fel Encore. Har sett den förut när vi åkt förbi, men trodde inte att det var så mycket att ha där inne, men där hade jag fel. Det var verkligen en butik för mig. Massor av fina vita möbler, ljuslyktor i mängder och annat smått och gott.


 

Hade nog kunnat köpa halva butiken om det vore så, men riktigt så mycket blev det inte shoppat. =)

Detta fick följa med hem i alla fall...

En spegel som vi tänkte ha i hallen:



...ljuslyktor & rosor av sten:



Det får nog bli ett besök där snart igen.... =)






Ellos

Nu har Ellos återigen 50 % rabatt på valfri vara, så då känns det ju nästan som att man "måste" passa på att klicka hem något.  ;-) Frågan är vad?!

Har precis kollat runt lite på deras hemsida och de har en del fint till hemmet och framförallt mycket vitt som är min favorit..  =)



Om det är någon mer som är sugen på att beställa något så är rabattkoden: 248201

Givetvis går det att använda rabattkoden när man beställer kläder och annat också, men för min del som är i åttonde graviditetsmånaden känns det roligare att beställa saker till hemmet just nu. Om några månader får det satsas mer på garderoben! =)


Tygtavlan

Nu är tygtavlan färdig och sitter på sin plats...



Det behövdes allt en färgklick på den väggen. Det är så enkelt och smidigt att göra en tygtavla...och tröttnar man på tyget är det ju bara att byta ut det, perfekt! =)



En liten färgklick

Vi har en vägg som leder in till köket som ser väldigt tom och tråkig ut. Jag har velat få upp en tavla där ett tag, men inte kommit fram till vad det skulle vara för någon.

Idag slog jag till på Marimekko´s tyg Siirtolapuutarha och var och köpte en canvastavla som jag ska fästa det på.

Tänkte att det kunde vara kul med en liten färgklick i vårat annars så vita hem. =)





De har en tavla med just det tyget i butiken där jag köpte det:





Resultatet kommer inom kort...




Fika

Denna tisdag startade med fikabesök av Lena och hennes lilla söta Arwen....



 

Även fast jag inte fyller år idag, fick jag ett stort paket! =) Det var en hel låda full av saker som är bra att ha både innan och bebisens ankomst. Fick även en hel bunte med mamma-tidningar. Hur bra som helst!

Tusen tack söta du!!! <3




Övervåningen

När det gäller renoveringen i vårat hus är vi förutom några småsaker klara med undervåningen. Nu är det tänkt att vi ska få färdigt det mesta som vi har kvar på övervåningen också, innan bebisen kommer.

I allrummet är det lister och strömbrytare som ska upp, samt ett trappräcke.

Just nu ser det såhär trevligt ut där uppe:







Trappan ska målas vit... Har haft funderingar på att lägga en grå matta i den istället, pga halkrisk, men tror ändå att den får bli målad nu ändå för jag har varit inställd på det från första början. Märker vi att den blir för hal, så får vi väl fixa det då. :)



...och till sist det framtida barnrummet. Här ser det inte så mysigt och hemtrevligt ut som ni ser på bilden. ;-) Förhoppningsvis har det hänt en hel del där inne om några veckor.






Bakdag!

Idag har det bakats kärleksmums och chokladbollar. Arbetar ju sista dagen imorgon, så tänkte vara extra snäll och bjuda mina kära jobbarkompisar på något gott! =)







Tre dagar kvar...

Snörvel, snörvel.... Har åkt på en rejäl förkylning och känner mig lite halvt hängig, så det finns inte mycket energi över när man kommer hem från jobbet för tillfället. Jag har dock bara tre dagar kvar att jobba för en ganska lång tid framöver. Jag fick nämligen hem papper från försäkringskassan idag att jag får graviditetspenning från och med nu (pga arbetet). Idag är det två månader kvar till beräknad födelse för våran lille bebis.




Före- och efterbilder på skänken

Såhär såg skänken ut från början:



...och efter lite färg och nya handtag ser den ut såhär:




Sprayfärg

Sprayfärg var riktigt smidigt att använda till stolen som ska stå vid skrivbordet.

Såhär blev det:



Nu är det bara tyget på sitsen som ska bytas ut, sen är den som ny.....

Vi provade även att spraya pelarbordet som jag köpte på en second hand affär i våras. Det blev också bra, men bordsskivan behöver nog målas med pensel för bästa resultat.

 

Skänken är färdigmålad och står på sin plats i gästrummet/kontoret, men vi har inte satt fast handtagen än. Jag tyckte att de gamla var så tråkiga, så jag köpte nya idag och sprayade med silverfärg.



Förhoppningsvis skruvar C fast dem imorgon och då ska jag visa det färdiga resultatet.

Nu fortsätter myskvällen här hemma framför en film. Imorgon ska det upp och jobbas tidigt igen...





Kräftfest nästa!

Just nu skulle vi befunnit oss på den grekiska ön Karpathos. Antagligen skulle vi suttit på balkongen och njutit av kvällssolen med ett glas vin, men det blev inget med det. Istället fick vi avboka resan, eftersom det ligger en liten bebis i magen. Förhoppningsvis har vi något mycket bättre och roligare att se fram emot, så den utomlandsberoende Jessica klarar sig ganska bra ändå. ;-)

Ikväll vankas det kräftfest hemma hos Anna med mina goa vänner..

En bild från förra årets kräftskiva:



Hoppas att ni får en lika trevlig fredagkväll som jag tänker ha! =)
 


Kantarell- och köttfärspaj

Just nu är halva matbordet täckt av kantareller, som C och Walle var och plockade tidigare idag. Det tackar man ju inte nej till, eftersom det är så himla gott!



Nu i kantarelltider tänkte jag passa på att dela med mig av ett recept vi fått av C´s syster, nämligen köttfärs- och kantarellpaj. Jättegod och är lätt att göra, precis i min smak. ;-)

Recept

Pajdeg:

50 gram smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:

0,5 liter kantareller
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
500 gram blandfärs
salt & peppar

Täcke:

5 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost

Gör degen och tryck ut den i en ugnsfast form.

Bryn lök, vitlök och svamp. Putt det mot kanterna och bryn färsen, salta och peppra. Lägg sedan blandningen i det obakta pajskalet.

Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och riven ost. Häll sedan blandningen som ett täcke över kantarell- och köttfärsblandningen.

Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.

Lycka till och smaklig måltid! =)


Fixande med möbler

Idag har vi påbörjat målningen av farmors gamla skänk, så under veckan ska den väl bli färdig hoppas jag.

Jag har även tagit bort det gamla tyget på stolen som ska stå vid skrivbordet och varit och köpt ett nytt. Tror att jag ska lämna in den hos en tapetserare så att det blir så bra som möjligt. Innan det görs ska den målas vit, eller rättare sagt sprayas...


  


Lagerhaus

Lagerhaus kan ha en hel del roliga prylar, men tyvärr finns inte butiken här där jag bor. Nu gör det inget längre, för nu har de äntligen öppnat en webbshop! Den öppnar inte förrän om en vecka (12 september), men om man "gillar" deras sida på Facebook får man möjlighet att shoppa loss redan nu.

Lite av det som finns på sidan just nu:


Kommer nog bli några beställningar för min del... =) 
 


RSS 2.0