Design...

Sent igår kväll/natt satt jag och redigerade lite i stil- och kodmallen. Helt plötsligt såg bloggen inte klok ut och jag kunde inte få tillbaka den som den såg ut, höll på att få ett mindre bryt. Tålamodet är inte riktigt på topp när det kommer till datagrejer, det ska liksom bara funka. ;-) Får se när jag orkar sätta mig och fixa och trixa, så den ser någorlunda bra ut igen, det tar ju sin lilla tid.
 
Något som är positivt i alla fall är ju att solen lyser idag, äntligen!! Jag ska skynda mig att städa och slänga in en tvätt här nu, så jag och lilleman kan gå ut och njuta!
 
 
 
 
 

Måndag

 
Regn, rusk och 12 grader varmt i slutet av juni! Vi får hoppas att det vänder snart, så att de som precis gått på semester får lite sol och värme innan det ska jobbas igen.
 
Trots en riktig höstlik måndag, så har den varit jättebra! Fikaträff med mammagänget hemma hos söta Lisa under dagen och mys med tända ljus här hemma ikväll.
 
 
Nu ska jag leta inspiration till vår trädgård, det lyder fortfarande en hel del idétorka på den fronten..
 
 

Midsommar 2012

 
Hoppas att ni hade en bra midsommarafton! Själva var vi hos våra vänner Sara och Walle med ett härligt gäng och firade med god mat och världens smaskigaste jordgubbstårta.
 
Värdparet hade dukat upp så fint utomhus och vi klarade hela middagen utan regn. Det kom senare, men då satt vi redan inomhus och myste! =)
 
Tack för en toppen midsommar! ♥
 
 

Semester!!!

Två härliga dagar i sträck med sol, god mat och dryck! På bättre sätt kunde inte semestern startat.


Ja, nu har jag faktiskt semester i några veckor, medan C är föräldraledig. Vi har inga större planer, utan vi kommer att ta dagarna som de kommer och självklart passa på att fixa en hel del med huset. Vi har ju som sagt ganska mycket kvar att få ordning på utomhus.


Igår njöts det av jordgubbar och rosé på altanen och idag har jag och några goa vänner firat in semestern med tapas, riktigt mysigt!







Hinner jag inte skriva något imorgon, så passar jag på att önska er en trevlig midsommar redan nu!!




Tisdag

Idag har jag och min lille goding hunnit med en hel del. Dagen startade hemma hos barndomsvännen Lena och lilla Arwen några timmar, för att sedan möta upp mammagänget på öppna förskolan för att sjunga med de små. Att sjunga om krokodilen i bilen, lilla råttan och imse vimse spindel verkar Wilmer tycka är jättekul. ;-)




Bjuder på en två månader gammal bild på mig och W, då det inte blev några foton idag. Annars brukar jag ju vara ganska flitig med kameran.


Innan jag sjönk ner i soffan framför fotbollen här hemma blev det en lång och härlig promenad med kompisen Ellen. Perfekt när man kan förena nytta med nöje!


Hoppas att ni haft en bra dag i solen!


Mer Mateus...


Efter helgens födelsedagskalas kan jag nu lägga till en stor spets tallrik, två små ostronskålar och de två första assietterna till min Mateussamling. Snart kan vi bjuda våra gäster på trerätters! :)





Jag fick dessutom ett presentkort av mina snälla arbetskamrater på butiken där de säljer Mateus i vår stad, så det kanske blir något mer inom kort....


Födelsedagen...

En underbar helg är över och jag har passerat 30-strecket, men jag känner mig inte en dag äldre än 23! ;-)

Igår var det kalas hela dagen lång med nära och kära och det kunde inte blivit ett bättre firande.

Massor av god mat, tårta, födelsedagssång, blommor och världens finaste presenter kan sammanfatta min dag.

Tack min älskade familj! ♥



Presenten från mina killar - en iPad!!! ♥

 





10 år


Idag har det gått tio år sedan jag och C var på första dejten...tio år?!! Vart tar tiden vägen....helt sjukt! I vilket fall som helst har vi myst till det lite extra genom att käka tapas och dricka vin, på bättre sätt kunde vi inte firat! ♥





En annan stor dag som ska firas med nära och kära närmar sig, så imorgon är det en hel del som ska fixas. Bäst att hoppa i säng snart, så man är utvilad.

Hoppas att ni haft en bra dag mina vänner!





Jordgubbar


Jordgubbar - något av det bästa på sommaren!!


I måndags när mammagänget var hemma hos Sara bjöds det på en riktigt god tårta med jordgubbar och hallon. Självklart var jag tvungen att fota detta smarriga. ;-)





Även ikväll har det ätits av dessa goda bär. Jag och mina barndomsvänner har haft fikaträff denna onsdag. Alltid lika kul att ses!



Altanen är klar!


Det känns så underbart att altanen är klar. Där kommer vi hänga massor nu i sommar och långt in på hösten! 



Såhär ser det ut nu, efter att jag fixat till det med lite detaljer:
 























Kycklingpaj


På festen i lördags bjöd jag på paj, vilket verkade vara uppskattat. Jag lovade några av mina vänner att lägga ut receptet, så här kommer det:



Mexikansk kycklingpaj

Pajdeg:

1,5 dl vetemjöl
50 gram smör
1 msk vatten

Fyllning:

5-8 feferoni
1 grillad kyckling
1 gul lök
10 färska champinjoner
150 gram philadelphiaost
1/2-1 burk Chunky salsa (finns på tacohyllan)
3 dl riven ost
 


Sätt ugnen på 225°C. Gör pajdegen. Blanda mjöl och smör till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut pajdegen i en smord ugnssäker form, och grädda ca 10 min.

Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn kyckling, lök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt salsa och Philadelphiaost. Rör om väl!

Dela feferonin i mindre bitar och lägg i pajskalet och bred ut kycklingröran. Strö över osten.

Ställ in pajen i ugnen 10-15 minuter eller tills osten har smält.


Lycka till!! =)








Presenter

Världens finaste presenter, TACK mina vänner!!! ♥






Festhelg

Vilken festhelg det har varit! Personalfest i fredags och födelsedagsfest med kompisgänget här hemma igår. Någon fyller ju tydligen hela 30 år nästa helg! ;-)






Tack mina älskade vänner för en rolig kväll och för de superfina presenterna, ni är bäst!! ♥♥♥♥


Nu avslutar vi denna fantastiska helg med lite god mat och en film. Det är ungefär det enda jag orkar nu, efter ett par fullspäckade dagar. :) 




7 månader


För exakt sju månader och 50 minuter sedan så kom denna lille gosse till världen. Jag har sagt det förr och säger det igen, vart tar tiden vägen?!





En sak som är säker är att det händer mycket på sju månader... ♥


Ljusstakar


Nya ljusstakar på altanen:





Jag ska visa en lite mer helhetsbild av altanen så fort det blir bättre ordning där ute.

Orken är inte riktigt på topp just nu. Jag är dunderförkyld ännu en gång, mitt immunförsvar verkar vara som bortblåst. Nu blir det att kurera sig ordentligt i några dagar, för i helgen är det fullbokat på schemat med roliga grejer som jag vägrar att missa!




Shopping till altanen...


Denna lykta köpte vi till altanen idag och även en mysig filt i samma butik...





Vi slog även till på en tv när vi var en sväng i Skövde på förmiddagen och jag tror minsann att C var nöjdast över det köpet denna shoppingdag. Nu kan nämligen fotbolls EM följas ute på altanen. ;-)



1 juni


Juni månad är här, men det har man inte kunnat tro idag med tanke på vädret, kallt och massa regn!! Jag tyckte riktigt synd om gubbarna som var här och satte upp glaspartierna på altanen, men nu är det klart! På måndag är det bara lite lister som ska sättas upp också.





För övrigt har jag tappat rösten totalt! Igår kväll lät jag som en tonårsgrabb i målbrottet ungefär och idag får jag knappt fram ett ljud, så C har det tyst och lugnt här. ;-) Hoppas verkligen att det inte håller i sig hur många dagar som helst, får snart panik!


RSS 2.0