Måndag 31 maj

I helgen blev det en del festligheter, 2-årskalas hos lille Sverre och på kvällen förfest här hemma med lite kompisar innan det blev utgång till stadt. Igår firade jag även mamma på Mors dag, genom att bjuda ut henne på restaurang, käkade plankstek, riktigt gott!

Helgen i bilder:

    

Tog ett litet fint familjekort på Peter,Lena & Sverre =) :



    

 

Nu är det verkligen hög tid att sova, om 5,5 timme ringer klockan! =/



Kalasdag!

Precis haft min farbror, hans fru och min kusin Emma på besök. De var i stan för att hälsa på farmor så då passade de på att komma hit en liten sväng för lite fika och en titt på vårat hus. Jättekul att de kom förbi, inte så ofta som jag träffar dem.

Nu är det snart dags att åka på 2-årskalas, världens sötaste Sverre fyllde år i tisdags, känns som det var igår som han kom till världen! =)



Ikväll blir det festligheter med girlsen, ska bli kul! Hade ju räknat med att titta på eurovision oxå, men det känns som att det kan kvitta nu när inte Sverige ska vara med.

Ha en härlig lördag!!!


Fotovägg & väggord

Efter jobbet idag blev det en sväng fram på stan för lite shopping och en fika i solen med Frida, Sofia och Emelie. Alltid kul att träffas och tjattra lite. =)
Det som shoppades var en tröja, en kjol, ett par shorts, vita ramar och krokar till hallen.

På väggen vid matbordet har jag tänkt att sätta upp vita ramar med svart-vita foton på oss och ett väggord där det står "Moments to remember..." 

ungefär såhär:





Krokarna som ska sitta i hallen:

Över krokarna har jag tänkt att vi ska sätta upp ett väggord där det står "Välkommen". Beställde ett ljusgrått över nätet, men är inte säker på om vi ska ha det...Det var lite större än vad jag hade tänkt mig, så får se.....



Härligt att det redan är torsdag imorgon, det betyder att det snart är HELG! =)


Snart dags att välja färg...

Efter jobbet idag åkte vi till färgbutiken för att titta på husfärger. Även fast vi vet på´t ungefär vilken färg vi vill ha, så finns det ju fortfarande en hel del nyanser att välja mellan. Från början var vi inställda på att måla huset vitt med gråa knutar, sedan funderade vi lite på att ha det helvitt och nu det senaste är det väldigt ljus grå med vita knutar som gäller. Inte lätt alltså! Det ligger ett hus i vårt kvarter som har den gråa nyansen som vi kan tänka oss, så vi får helt enkelt ta reda på vilken färg dom har..... ;-)

Lånade hem några prover idag i alla fall................. :



Den näst längst till vänster liknar nyansen som vi tänkt oss bäst tror jag.... men det återstår att se. Vi har några veckor till på oss att fundera som tur är, målarna har lite andra jobb att fixa innan det blir vår tur.


 


Lyckad helg!

Idag har jag jobbat, annars har helgen varit superbra! I fredags hade vi inflyttningsmiddag här hemma för att fira huset med min mamma, Tolle, svärmor och Ingemar. När de kom fick de en riktigt smarrig välkomstdrink med absolut mango, persikor i lag, mangobitar och ginger ale. Sedan åt vi massa god plockmat och till efterrätt vaniljpannacotta med hallon. Kvällen avslutade vi med att sjunga singstar! =)

 

 

 

Av svärmor och Ingemar fick vi detta:


och av mamma och Tolle fick vi detta:
 


Tusen TACK för dom fina inflyttningspresenterna!!! =)

Igår var det ju riktigt härligt väder ute och det tog vi vara på. Jag, C, mamma & Tolle åkte ut till spiken och hade det gött. Först blev det en laxtallrik, sedan minigolf som jag för övrigt var ursämst på denna gång ;-) och sedan mjukglass.
Så underbart att sommaren är på gång!!!!

   


Det nya taket

Vilket härligt väder det är ute idag! Efter jobbet blev det en promenad med Sofia och sedan årets första glass på Birger´s, inte helt fel! Sommaren är äntligen påväg!!!! =)

Nu ligger det nya taket på plats, blev lite skillnad....ytterligare ett steg från det fallfärdiga huset! Kommande projekt är att riva ner balkongen för att göra en ny, målning och nya stuprännor. Kul när det börjar se någolunda bra ut på utsidan också.


Huset med det Gamla taket:

 

Huset med det NYA taket:



Vi ville egentligen ha svart eller mörkgrått tak, men det fick vi "absolut inte" för bygglovs-"nissen", men men... så kan det vara när det är detaljplanering som gäller. Bara att gilla läget, men det blir nog bra ändå skulle jag tro. :)


Det tar sig...

C och co har jobbat riktigt bra uppe på taket igår och idag. De har rivit ner den gamla skorstenen eftersom det ska muras upp en ny, "pappat" om, spikat läkt och gjort allt plåtarbete.
De har även satt in ett takfönster i ett av rummen på övervåningen. Vi rev ju ner några väggar där det tidigare var ett litet kök och en sovalkov och gjorde två nya rum, ett av dem fick inget fönster så det var vi ju tvungna att fixa nu. Imorgon är det dags att få på det nya takteglet, hoppas vi har tur med vädret även då.

Såhär ser det ut just nu:




Takfönstret sätts in:
 

Mysigt rum va? ;-) Har ju en del att få klart på övervåningen också som man kan se, men nu är det andra sysslor som får gå före, huvudsaken är att vårat sovrum är klart där uppe och det är det ju i stort sett.



Dags att lägga tak...

Nu är ställningen uppe, containern framkörd och de nya takpannorna ligger och väntar på att läggas. Hoppas att detta skitväder är borta imorgon när grabbarna ska köra igång. Var framme på stan en sväng förut, kändes som en kall och ruskig höstdag, vart tog våren vägen?!




Kreta

Nu är resan bokad! Vi var på resia i fredags och slog till på Kreta även i år. Vi kollade på några olika hotell, men det slutade faktiskt med att vi valde samma som förra året, det heter Kalitsakis och ligger i Platanias. Kanske lite tråkigt att ta samma ställe igen, men då vet vi ju att vi blir nöjda och att hotellet ligger nära både stranden och huvudgatan med alla restauranger och butiker, perfekt! Så nu vill jag att tiden ska gå lite fortare, längtar riktigt mycket till semestern nu, hoppas på en superbra sommar! =)

Kreta 2009:

 
 

 

Ledig fredag

Så himla skönt att vara ledig varannan fredag, det brukar oftast bli städning och tvättning här hemma på förmiddagen och fika med girlsen på eftermiddagen, idag är det inget undantag. Sandra som varit borta i 3 månader, kom hem från Columbia för några dagar sedan, så ska bli superkul att träffa henne igen.

Välkommen hem vännen!!! =)



Får se om C hinner möta upp mig på stan senare idag, så vi kan gå till resebyrån. Vi har nämligen tänkt att boka en Greklandsresa till semestern, lutar mot att det blir Kreta i år igen, men det återstår att se!




Hepp, dags att hänga upp tvätt och fortsätta med pysslandet så man kan njuta riktigt av ledigheten sen.... 


 


Rivning av förråd & skjul...

Igår och idag när det har varit fint väder har vi grejat en hel del ute.
Vi började med att rensa ur förrådet som är mellan garaget och huset, eftersom vi måste riva ner det innan huset ska målas. Det tog sitt lilla tag och det blev några lass till värmeverket...

   

Idag har C och Ingemar rest upp en ställning på baksidan av huset för att förbereda inför nästa helg då det nya taket ska läggas. Själv har jag rensat ur ett av "skjulen" som står i trädgården. Kan ju säga att den förra ägaren sparade på allt, hittade till och med en gammal stekpanna där ute...!! Får väl försöka ta mig tid att rensa ur det andra också den kommande veckan, där inne står det också en hel del grejer, så som gamla utemöbler, kanske finns något som går att måla om och använda?! =) 

     

Trädgården är ingen vacker syn just nu, vi har ju knappt lagt någon tid alls på den än, men "Rom byggdes ju inte på en dag". Den kan ju förhoppningsvis bara bli bättre i alla fall! =) 


  


1 maj - målning & födelsedagsfest!

Den här dagen flög iväg, man tror att man ska hinna göra så mycket. Vädret har ju inte varit allt för kul så vi har i alla fall grejat lite inne. C har målat en vägg i hallen och jag har målat den öppna spisen.
Målningen som var på spisen innan har inte varit jättelätt att få bort....vi har målat 5 lager nu!! Får se om några timmar när det har torkat om det fortfarande lyser igenom, hoppas inte!


 

C i målar-tagen!


Så här blev det med den nya mattan:





Vi får väl se hur länge den håller sig vit och fin..... ;-)


Nu är det snart dags att hoppa in i duschen, ikväll vankas det 25-årsfest hos fina Sofia, ska bli kul!

   


RSS 2.0