1:a advent

Idag har vi tänt första ljuset och julafton närmar sig med stormsteg.....



I december månad har vi fyra födelsedagar att fira i familjen, därför brukar jag inte vara ute i så god tid när det gäller julklappsinköpen, men idag köpte jag faktiskt en till C. Jag och mamma har varit ute och kollat in julskyltningen, fikat och haft det trevligt. Förutom julklappar och födelsedagspresenter köpte jag en fin krans som ska sitta på vår dörr:



När jag kom hem hade C påbörjat tapetseringen av gästrummet:

 

En liten bit påväg i alla fall:



Denna helg avslutas med tv och mys innan det är dags för en ny arbetsvecka.....


Adventspyssel...

Idag har vi laddat inför advent här hemma. C har fixat lite belysning utomhus och jag har städat och ställt fram adventsstjärnorna i vardagsrummet. Fick även upp en hängande stjärna i sovrumsfönstret. Fönstrena vid matplatsen har också blivit adventsfina med varsin ljusstake som vi köpte tidigare idag.





Har fixat iordning min adventsljusstake av blockljus, men glömde ju såklart att köpa snöre att sätta fast siffrorna med..... Funderar på att bara fästa fast dem med nålar, men det får bli imorgon för nu ska vi snart iväg här. Ikväll är vi hembjudna på mat hos C´s syster med familj...



Ha en bra kväll!!!



Bästa dagen!

Så var veckans bästa dag här igen.....nämligen FREDAG!!! Efter jobbet idag var jag och C ute och flängde runt lite här och där och gjorde diverse inköp. Vi köpte bl.a. belysning som ska pryda våran lilla "gran" på framsidan av huset, hämtade de vita tapeterna till gästrummet (tapeten till fondväggen får vi förhoppningsvis nästa vecka), handlade massa gott till kvällen och tog en sväng in på Loui och köpte en tallrik till vår Mateus-samling. Hämtade även ut ett paket från Hemtex med två kuddar som jag beställde häromdagen.



Fick en tallrik av mamma i namnsdagspresent förra månaden, så nu har vi fyra stycken...Alltid en början.



Har velat ha dessa kuddar ganska länge, men de tog slut snabbt här i stan. Kollade efter dem när jag var i både Göteborg och Trollhättan, men utan resultat. Äntligen fanns de i lager på Hemtex sida på nätet, så då var jag inte sen på att klicka hem dem....



Köpte lite juldekoration i eftermiddags som jag tänkte ha i bl.a. min adventsljusstake. Imorgon måste jag köpa blockljus och något fint snöre eller band att knyta fast siffrorna med.



Vi har precis börjat helgen med glögg och lussekatt, men sedan blir det pepparbiff, en god sås och potatisgratäng framför idol...



Ha en superbra fredagkväll!!!! =)


Målat....

Sådär, då var första lagret målat på fötterna till mina adventsstjärnor. När de har torkat får det bli ett lager till så att det blir så bra som möjligt.



Jag skulle vilja ha ljusstakar i de två fönstren som är vid matplatsen. Några som går i stil med denna, fast vita såklart ;-)



Två stycken julstrumpor skulle sitta fint att ha hängandes vid öppna spisen. Denna variant som man kan köpa på Country by mail skulle jag kunna tänka mig:





Julkänslor...

Idag är det ett riktigt snöoväder ute och det ska fortsätta under morgondagen. Har ingen större lust att gå utanför dörren när det blåser så, men tycker att det är ganska mysigt när man tittar ut genom fönstret. Nu när det har blivit så vitt på marken måste jag säga att man får lite julkänslor trots att det är 4,5 vecka kvar till julafton.

Har inhandlat lite julpynt som ska pryda vårat hem:






Jag har även köpt vita och silvriga kulor till granen, men dem har jag inte på bild för tillfället...

Idag köpte jag tre adventsstjärnor till vardagsrummet. 
Foten är i ek, men jag vill ha dem vita så jag tänkte faktiskt ta fram målarfärgen och slänga på lite färg, får väl se hur resultatet blir... 

 

Som man kanske kan misstänka genom detta inlägg så kommer våran jul gå mest i vitt och silver... =)


Tapet: Cole & son - Rajapur

Efter mycket velande fram och tillbaka har vi nu bestämt oss för vilken tapet det blir i gästrummet. Det blir Cole & son´s Rajapur, som var den första tapeten jag hade i tankarna. Tycker om den turkosa tapeten väldigt mycket också, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att tröttna på den om ett tag. Jag vill inte vara bunden till en färg, utan vill kunna byta ut accentfärgerna då och då och det känns som att det är lättare att göra det då man har en grå-vit tapet än en turkos, så bäst att vara på den säkra sidan. ;-)

Jag har dock en idé om att göra en lite större tavla av den turkosa tapeten till den vita väggen som leder in till köket, eftersom vi har en del detaljer i turkost på nedervåningen. Får se vad det blir utav det...

Den valda tapeten:



Det kommer att bli en fondvägg och resterande väggar ska tapetseras i någon vit ton....

Ett exempel på hur det kan se ut med den valda tapeten:



(Bild lånad av www.styleroom.se)

Efter jobbet imorgon ska det alltså åkas till Färghallen för att beställa tapeter, hoppas att vi får dem till helgen!


Kartell-lampan

Hämtade min beställda Kartell-lampa på Frida´s hem för ett tag sedan, men har ju inte visat hur det blev. Förut spikade vi upp en tavla över skänken också, så nu ser det ut såhär:



Är jättenöjd med lampan och ångrar inte att jag slog till och köpte den! =)



It´s friday!!!!

Idag är det min lediga fredag och den har gått i rasande tempo. Startade dagen med att städa och tvätta, så skönt att ha det gjort inför helgen. Åkte sedan iväg till Färghallen och kollade tapeter, men jag hittade faktiskt ingen "ny" som kändes rätt. Jag fick med mig två tapetprover i alla fall och sedan en katalog från Frida´s hem där jag också var. Klockan ett mötte jag upp Frida & Sofia framme på stan för en god lunch på wokhouse, blev även en runda i affärerna.

Nu ska jag inte gå utanför dörren mer idag, för nu vankas det myskväll med min goding. Ikväll står det räkor, skaldjursdipp och vitlöksbröd på menyn, mums!

Tapetproverna:



Ville ju egentligen låna hem magnolia-tapen i grått istället för rosa, men de hade inte den katalogen, typiskt. Just nu väljer jag mellan den grå-vita tapeten och den turkosa. C tycker om båda, så han sa förut att jag får bestämma.... Gjorde ju inte saken lättare! ;-)




Snart dags att välja tapet

Nu är golvet klart, så nu är det dags att titta på tapeter på allvar. Har fortfarande inte bestämt oss för vad vi ska ha, men jag tänkte åka till Färghallen på fredag och låna hem lite tapetprover, så kan man fundera på det under helgen.

De har även en del fina tapeter på Frida´s hem. Var där för ett tag sedan och fotade några som jag tyckte var fina. En som jag tycker om ser ut såhär:



Jag är ganska svag för turkost och tycker att det är fint till vitt, men vi får se. Har ju några olika tapeter i tankarna nu i alla fall och ju fler det blir, desto svårare blir det. ;-)

Golvet som det ser ut nu när det är färdigmålat, ser väl ut som igår ungefär fast lite finare... =)







Golvet snart klart....

Japp, nu är golvet i gästrummet snart klart. Efter jobbet idag började jag greja med en gång. Slipade bort överbliven fog, dammsög ordentligt och torkade sedan av golvet med målartvätt. Sedan när C kom hem målade han första lagret med färg, nästa får bli imorgon.

 

Det har inte hänt så mycket mer idag, fattar inte vart dagarna tar vägen. Nu ska jag försöka hålla mig vaken en timma till, för nu börjar nämligen den bästa serien... ;-)




Element-målning

Idag har vi grejat vidare här. C har lagt i fog mellan några golvplank där glipan var för stor och jag har målat elementet. Får se hur det ser ut imorgon, om jag behöver måla en omgång till eller om det blir bra som det är. Förhoppningsvis hinner vi måla golvet imorgon. När det är färdigmålat ska jag låna hem lite tapetprover. Känns som att det är lättare att se vad som passar när golvet är färdigt.

 

före och efter:

 


Fixande i gästrummet/kontoret

I förmiddags kom Ingemar hit och hjälpte oss att byta ut några golvplank i gästrummet/kontoret och nu är C i full fart med att slipa det. Det dammar en hel del kan jag säga....
När det är slipat ska vi ta på målartvätt och därefter är det dags att måla. Innan vi målar golvet tänkte jag fixa till elementet där inne med lite färg, eftersom det är ganska slitet.





Har fortfarande inte bestämt oss för vilken tapet vi ska ha där inne, såååå svårt! Nu det senaste har jag Cole & son´s Magnolia i tankarna, tror att den skulle vara fin till det vita golvet:



Jag tycker om både den gråa och den rosa, men tror nog att C föredrar den gråa.... ;-)




Fredag!!!!

Underbara fredag, älskar denna dag! Arbetsdagen är över och man har hela helgen framför sig. Har inget planerat på hela helgen och det känns riktigt skönt, bara att ta det som det kommer. Ikväll blir det mys hemma med min C. Vi var och handlade massa gott förut som vi ska smaska på. Det blir lite smått och gott idag som t.ex. dipp, chips, grönsaker, oliver, nacochips och salsa, ost och kex och självklart choklad. Köpte även skumtomtar, äntligen finns de i affären, dom är ju bara för goda! ;-)



Efter att jag hade slutat jobba i eftermiddags så åkte vi och köpte golvplank till rummet på övervåningen. Tog även en sväng till Färghallen och köpte golvfärg och elementfärg, så i helgen ska det pysslas lite.


Äntligen!

Äntligen har jag fått tillbaka min kära dator igen. Har varit utan den i nästan tre veckor, men i eftermiddags åkte jag och hämtade den. Det verkar som att de flesta fotona finns kvar och framförallt de viktigaste på bl.a. husrenoveringen ....phu!!



Efter att jag hade hämtat datorn åkte jag vidare till "Frida´s hem" för att hämta min Kartell-lampa, som jag beställde förra veckan. Har inte packat upp den än, blir nog imorgon när jag köpt glödlampor.






Mysdag!

img_3525 (MMS)

Vilket oväder vi har här idag, ett riktigt innemysar-väder! Har inte bytt till vinterdäck på bilen än, så det gick inte snabbt hem från jobbet förut kan jag säga.. Eftermiddagen har spenderats hos frisören och nu har jag precis tittat på en film. Det blev Twilight, eftersom jag inte sett den tidigare. Som de flesta säger så var den riktigt bra. Nu ska jag fortsätta mysa, men med en alldeles färsk inredningstidning. :-)


Slipat golv....

img_1700 (MMS)

Nu har jag precis slipat golvet i gästrummet/kontoret en liten stund. Vi hade ju tänkt att lägga golv där, men det har blivit ändrade planer. Plankgolvet i detta rum är i ganska bra skick, vi behöver bara byta ut några plank, så nu ska det målas vitt precis så som vi har i sovrummet. Så nu är jag nöjd! :-)


Lyktor

Nu har jag fått lyktorna som jag beställde på hemma-partyt, som jag var på för några veckor sedan. De hängande hamnade vid altandörren:







Lördagkväll!!

Nu har vi precis ätit god hemmagjord pizza och senare blir det fruktsallad med kesella vanilj. Det är ingen riktig helg utan massa gottigheter!!! ;-) Igår var det också myskväll som gällde, men då med vännerna hemma hos Anna... 



Vi har inte gjort något särskilt idag. Tog en lång sovmorgon och har bara "varit", sådana helger behövs emellanåt.

Blir inte läggdags allt försent för min del, för imorgon är det dags för en ny arbetsvecka. En film eller två blir det till att se först i alla fall. =)

Ha en jättebra kväll!


Kartell - bourgie

Kartell´s lampa bourgie har jag trånat efter ganska länge, i över ett år minst! På butiken Fridas hem kan man låna hem denna lampa för att prova om den passar in. Detta gjorde jag häromdagen. Hade den hemma i nästan tre dagar och sen var det kört! Nu är en beställd och kommer inom två veckor. Den är ju inte jättebillig, men jag får se det som en för tidig julklapp till mig själv.... =)


I´m back!!!

Nu har C kommit hem från Nybro, där han har varit och jobbat hela veckan, så nu har jag tillgång till dator igen. Har ju min Iphone, men det är ju inte riktigt samma sak plus att jag inte kollat upp hur man gör för att blogga från den.... eller om det ens går när man har blogg.se ??

Imorgon får jag förhoppningsvis tillbaka min egna dator, ÄNTLIGEN!! Hade turen på min sida att det gick att rädda alla foton, snacka om lättnad! Behöver inte köpa ny dator heller, men däremot var det något fel på hårddisken så den måste bytas ut.

Imorgon är det min lediga fredag och jag ska inte jobba extra denna gång. Ska bli såååå skönt att sova ut och pyssla här hemma. Även C är ledig, så vi ska passa på att fixa lite på övervåningen.

       


RSS 2.0