Ikea

I morse styrde vi bilen mot Göteborg och Ikea. Var där i fyra timmar, rekord för mig och C som oftast brukar vara där max 2 timmar! =) Vi skulle köpa en hel del, så vi gick in i tre omgångar...snacka om att man är trött nu.

Lite av det vi köpte:


 
  


Köpte även ljus i alla dess former, servetter, stekpanna, kuddar till sängen, galgar, inredning till kökslådorna, lampor, badrumsskåp, lakan, rullgardiner o.s.v.

I veckan ska jag försöka få lite ordning på min garderob nu när jag köpt byrå och hylla dit in. Inte så lätt att hitta sina kläder nu när de fortfarande ligger nerpackade i kassar...

Såhär ser garderoben ut nu när den är färdigmålad och mattan har lagts in...... :






Tapeten har kommit upp

Nu har tapeten kommit upp i sovrummet...Blev aldrig något med listerna idag, men imorgon ska det grejas igen.
Såhär ser det ut just nu i alla fall:




EM ringde förut och sa att soffan hade kommit, äntligen!! Är ganska trött på att behöva ligga i sängen och titta på tv. Vi hoppades på att få den imorgon, men de kör bara ut möbler på tisdagar tydligen! =/ Så vi får helt enkelt hålla ut lite till, men då hinner vi å andra sidan att röja undan i vardagsrummet där den ska stå.







Sovrum & shopping

När vi var i "rivnings-fasen" rev vi upp det gamla parkettgolvet i sovrummet och bestämde oss för att behålla plankgolvet som låg under. Detta har det varit lite jobb med nu. Först skulle det slipas och därefter målas. Efter två omgångar med rollern blev det ändå sprickbildningar på vissa ställen, så C fick även köra två omgångar med pensel, men nu får det allt duga!





Imorgon kommer förhoppningsvis tapeten upp och på torsdag kommer Ingemar hit och hjälper oss med listerna, så nu får vi snart sova i ett riktigt sovrum, gött!



Idag har jag varit lite i shoppingtagen. Tog en sväng till "Frida´s hem" och tittade, det finns ju så mycket fint där. Köpte två ljuslyktor:



Beställde även Marimekko´s fondtyg "Moments". Det är inget nytt motiv, men jag har velat ha det ganska länge, så nu när vi äntligen har plats för det så var det dags att slå till. Det ska sitta på en vägg i vardagsrummet.




Nu är jag riktigt trött så nu ska det sovas några timmar innan klockan ringer....




Nu är vi på plats....

Nu bor vi i huset, har sovit här i hela 6 nätter och det känns jättebra! I torsdags lämnade vi över lägenhets-nycklarna till köparna, så nu kan man äntligen koncentrera sig på enbart huset. Det är lite rörigt och vi sover i vardagsrummet för tillfället, eftersom sovrummet inte är helt klart än.....men det funkar. Förhoppningsvis kan vi flytta upp sängen om några dagar.

I lördags invigde vi badkaret, kan ju säga som så att vi inte ångrar det köpet! =)



Fick matbordet och skänken från Svenska hem i fredags och stolarna från MIO förra veckan, så nu är det bara soffan från EM som vi går och väntar på. Det skulle ta 5-6 veckor och nu har det gått 5, så hoppas verkligen att den kommer till helgen.

Har tagit lite kort på köket och matplatsen, det enda som inte ser stökigt ut här just nu.. ;-)  






I söndags målade jag klart min garderob, förutom elementet som jag ska ta imorgon. Var även och köpte en svart heltäckningsmatta för några dagar sedan, som vi ska lägga in där. Sedan är det bara lite hyllor och dylikt som ska inhandlas. Ikea har väl ganska bra förvaringssystem...? Får spana lite där...








3 dagar kvar....

Nu börjar badrummet likna något och tur är väl det, eftersom vi flyttar till huset på riktigt på måndag eller tisdag! Det är ju en fördel om man kan duscha och gå på toaletten.... ;-)

Just nu ser det ut såhär:




Som man kan se här har inte spegeln osv kommit upp än.... men snart så!


Spottar har vi gott om i huset........ =)


Blir inte dumt att sätta sig i ett varmt bubbelbad, lite annat mot det badkaret som vi har i lägenheten =)


Vi ska nog beställa ett högskåp som man kan förvara handdukar i och sätta upp på den vita väggen....



Som sagt målade jag min garderob i veckan.....

Före:

Efter:



Det gör en hel del med lite vit färg.... Tänkte även målat golvet vitt, men nu har jag lite funderingar på att lägga in någon slags heltäckningsmatta...Ska kolla upp vad det finns i alla fall.



Slänger in en bild på köksfläkten också, tror inte att jag visat den tidigare....




I helgen blir det pause från grejandet för min del. För några månader sedan beställde jag, mamma, C´s mamma & syster biljetter till Buddy holly i Göteborg och nu är det alltså dags. Blir även hotellövernattning och lite shopping....




Trevlig helg!






Fullt upp...

Då var det fredag igen! Har haft fullt upp hela veckan med renovering i huset och flyttstädning i lägenheten. Har städat klart alla tre sovrummen och ska idag försöka hinna städa lilla toan, min garderob och börja med köksskåpen. Ska lämna över nycklarna till köparna den 18:e, men vill inte panikstäda sista dagen, skönt att vara i tid.
Det ekar riktigt mycket i lägenheten nu, vi har bara kvar sängen, tv:n och våra datorer typ, eftersom vi flyttade nästan allt till huset i lördags. Träningsvärken man hade efter den flytten ska vi inte prata om! ;-)

C kämpar på med badrummet. Badkaret, toaletten och handfatet har kommit på plats och idag ska duschen komma upp. Själv har jag spenderat tre eftermiddagar med att måla min garderob. Har tyvärr inte haft med mig kameran en enda dag den här veckan, men idag ska det fotas, så ikväll ska det läggas upp bilder på det senaste som har hänt! =)

Bäst att sätta fart här, tiden springer iväg!







Uppe med tuppen!

Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att hinna packa de sista sakerna som ska med flyttlasset imorgon. Kunde inte somna om efter att C åkte till jobbet förut, så gick upp redan kl sju. Lika bra att komma igång eftersom det tar sin lilla tid att packa, även fast man tror att det inte är så mycket kvar. Har ju hela förrådet i källaren att gå igenom också, drar mig verkligen för det med tanke på hur mycket saker det är där inne.....Tur att man har en hel källare att förvara sånt där i sen.
Ska ta en sväng på stan med Sofia i eftermiddag också, kul att träffas och vara lite social mellan flytt- & renoveringstagen! =)

nej, NU är det dags att resa på sig här!






Det närmar sig...

Ja nu närmar sig flytten verkligen, vart tog det halvåret vägen?! Vi ska försöka flytta det mesta i helgen.
Badrummet är färdigkaklat nu, men sen ska ju taket målas, lister ska upp och framförallt all badrumsinredning, C åker iväg till Arvika och jobbar hela dagen imorgon till på köpet. Som tur är så ska vi inte överlämna nycklarna till lägenhetsköparna förrän om två veckor, så vi kan sova i lägenheten lite till. Förhoppningsvis kanske sovrummet hinner bli klart då också.
 

På tal om sovrummet så var vi och tittade på tapeter igår. Har länge varit inställd på att ha något i silver och vitt och gärna med lite blanka inslag. Kollade igenom hur många pärmar som helst, utan att vi hittade någon som kändes helt rätt. Idag tog jag en sväng till butiken "Frida´s hem" och där fanns DEN! C fick komma förbi och godkänna den, sedan blev det en beställning! =)

Såhär ser den ut, fast bakgrunden är mycket blankare i verkligheten:




Den här veckan har vi även beställt matbord och ett sideboard, båda från Svenska hem.




Bordet är 210 cm långt, så nu hoppas vi verkligen att stolarna som vi köpt på Mio ska få plats 3 i rad, men det återstår att se. I värsta fall fick vi lämna tillbaka bordet sa försäljaren....TUR!


Stolen från MIO som jag visat tidigare.......


Lite nya bilder på badrummet som togs härom kvällen:


Golvet är svart, men ser nästan grått ut....behövs en rejäl städomgång där inne



Vi valde att ta svart fog på de svarta plattorna och det blev vi supernöjda med! Var lite rädd först att stavmosaiken inte skulle framhävas så bra, men det gör den.


Till höger på bilden är snedväggen där handfat och spegel ska sitta


Lite mindre plattor i duschhörnan..






RSS 2.0