När man minst anar det...

Dessa vackra rosor stod på vardagsrumsbordet helt plötsligt i eftermiddags. Sånt värmer verkligen i hjärtat, helt oväntat en helt vanlig onsdag. Det förgyllde min dag! =) 



Tusen tack ! <3


Grillväder!

Tapetrullarna är hämtade och ligger i lådan och väntar på att få komma upp på väggarna i allrummet. Det har ju inte direkt varit något tapetserarväder i helgen, därför har det helt enkelt fått vänta.... 

 

Finns ju ganska mycket annat man vill passa på att göra när solen lyser. Efter jobbet idag blev det en powernap i solstolen och sedan grillning på vår "fina" uteplats.... ;-)

 




Påsken...

Påskhelgen har firats med nära och kära och självklart tillbringats mycket utomhus i det härliga vädret...Det har premiärgrillats, promenerats, cyklats, solats, spelats sällskapsspel och ätits alldeles för mycket... ;-)

 
 
    

Med tanke på vädret hade jag velat vara ledig lite till, men imorgon är det dags för jobb igen. Bara att köra! =)

 


Påskledig!

Då är det snart dags för påsk och det innebär några extra dagars ledighet. Om jag inte får hoppa in och jobba extra på fredag så är jag ledig i fyra dagar. Det verkar även som att det fina vädret ska hålla i sig och det GILLAS!!!



Det fina påskägget som jag fick på jobbet idag... =) 


Solstolar...

När det är så härligt väder som det har varit idag så påminns man lite extra om hur underbart det är att bo i hus och ha en trädgård att sitta i när man kommer hem från jobbet. Trodde att jag skulle sakna lägenheten en del, eftersom jag trivdes så bra i den...men jag skulle aldrig byta tillbaka till den kan jag säga!

Idag var vi och hämtade två solstolar på EM, som jag beställde i lördags:



....Och igår planterade jag en blomkruka och ställde på trappan, så nu ser det lite mer vårigt och fint ut där:

 

Hoppas att detta underbara väder håller i sig ett tag till!!!


Tapet...

Nu är snart golvet färdiglagt i allrummet på övervåningen, så tapetseringen närmar sig med stormsteg. Vi var på Färghallen igår och lånade hem några prover och nu har vi bestämt oss för vilken det blir.
Eftersom vi har vit panel på en vägg i rummet och vitt golv så ville vi bryta av med grått.... 

Såhär ser den ut:



(Tapeten kommer från Midbec´s nya kollektion M.A.T.C.H.A)

Förhoppningsvis hinner vi få rullarna innan påsk, så vi kan sätta igång under ledigheten.


Lite vår/sommarshopping...

Idag fick jag ett riktigt shoppingsug på sommarkläder, så innan jag skulle möta upp tjejerna för en fika så fick det bli en liten runda i klädbutikerna.

Några plagg fick följa med hem:



Det får nog bli mer shopping någon dag. Eftersom jag rensade garderoben så bra härom helgen så måste jag ju fylla ut de tomma platserna.... ;-)

Hoppas att ni har en bra torsdag....Snart helg!!!!


Före- och efterbilder på badrummet

Då var det dags att lägga upp lite före- och efterbilder på vårat badrum, eftersom jag inte har några sådana under "badrums-rubriken".

Eftersom vi satte igång med att riva väggarna på undervåningen så fort vi fick nycklarna till huset, så lyckades jag inte "hinna" fota det gamla badrummet innan det var försent. fattar inte riktigt varför, då jag var riktigt flitig med kameran och tog hundratals kort på allt annat. Men men.... Har en del förebilder ändå, efter att väggarna hade åkt ner:

Toalettdörren fick jag kort på i alla fall.... :)



Och så revs väggarna ned, så här kan man åtminstone se vart toaletten var. Gult och vitt var det som gällde där...



Fönstret till höger hörde till toaletten, numera sitter båda i hallen...







Detta fönster satt i det gamla köket, men sitter nu alltså i badrummet...



Nya väggar på G...





Golvvärme...



Kakel snart uppe...









Och nu ser det ut såhär.......



















Blommor och ljuslyktor

Blommor i mina gamla rörstrandskrukor gjorde det genast mycket trevligare i gästrummets fönster.....



Nu får vi hoppas att jag inte lyckas ta död på dem... Jag är inte tjejen med de gröna fingrarna direkt. ;-)


Små ljuslyktor i det lilla fönstret i samma rum, som jag köpte på "Lila Ella". De säljer så himla mycket fint i den butiken...





Golvläggning...

Idag har vi slängt ut det gamla golvet och rensat i allrummet på övervåningen. C hämtade nämligen det nya golvet igår, så nu har vi snart ett "riktigt" golv att gå på där uppe. Ska bli skönt att kunna gå upp till sovrummet utan att få sågspån under fötterna. ;-)

Vi hittade ett vitt golv som går ihop ganska bra med de vitmålade plankgolven som vi har i gästrummet och sovrummet. Det kommer från Viva och är vit ask...
Samma golv kommer vi även lägga i det tredje sovrummet, när det blir dags att ta tag i det.

 
 
En liten bit påväg i alla fall....





En kort helg...

Ikväll äter vi räkor och bara myser. Tog en ganska lång powernap efter jobbet idag så borde nog kunna hålla mig vaken till en HEL film innan det är läggdags. ;-)



Är bara ledig imorgon den här helgen, eftersom jag jobbade extra idag....så imorgon ska jag njuta och ta vara på ledigheten.

Hoppas att ni har en riktigt härlig fredagkväll!!!


Altan-tankar....

Det kommer väl dröja ett tag till innan vi har en altan, men när solen lyser som den har gjort idag längtar man allt lite extra till den dagen då den är färdig.
 
Vi ska ju snart börja dränera här, vilket vi inte ser fram emot, men dock nödvändigt. När det är färdigt ska vi förhoppningsvis börja bygga altanen som blir på kortsidan av huset. Vi har bestämt oss för att glasa in hela, men inglasningen blir nog inte förrän nästa sommar. Jag är glad bara vi har ett trädäck detta år, där man kan tillbringa många mysiga grillkvällar. =)
 
Som det ser ut nu kommer våran altan/uterum få ungefär samma form som på den här bilden:



På den här sidan av huset kommer altanen att byggas:


(Äppleträdet som är mitt i bilden sågade vi ner samma dag som bilden togs...)

Man har ju en liten bild framför sig hur man vill ha det med möbler sen när det är dags för det. Jag vill ha ett stort matbord där vi får plats många och en liten "Lounge-del" med konstrottingsmöbler. Frågan är bara vilka, finns ju hur mycket som helst. Har ju lite tid att fundera över det i alla fall...

 

 






Utomhusbelysning

Här är lampan som vi köpte i Göteborg i söndags:

 

Den ska sitta vid ytterdörren...


Gårdagens inköp...

Det blev ju som sagt inte så mycket shoppat på Ikea igår, men här är några saker som fick följa med hem:



Fårskinn, som jag tror att vi ska ha på övervåningen sen istället när det är klart där...



Två ljusstakar med blockljus som passar ihop med de tre som jag hade sedan tidigare...



Gardinstång till gästrummet, så nu har vi äntligen fått upp gardiner där inne...



Köpte även en gardinstång och galgar till min klädkammare, så nu slipper jag vika ihop alla kläder. Det ser ut som kriget där inne nu, men när det är ordning och reda så ska jag visa bilder på resten... ;-)


Söndag

Idag åkte vi ju som sagt till Ikea. Var ganska snäll mot plånboken denna gången, hittade inte sådär jättemycket, bara lite smått och gott som jag kanske visar här på bloggen imorgon. Vi tog även en runda inne på Bauhaus där vi köpte en utomhuslampa som ska sitta utanför ytterdörren. (foto på den kommer också... )


I vanlig ordning var det roligt att träffa kompisgänget igår. Blev mycket prat, skratt och Frida bjöd på massa gott att äta. =)

Bilder från födelsedagsfesten:

  

 
Jättegod efterrätt                                                                     iphonefest? ;-)

 
Frida fick en skinnjacka av oss

 

Jörgen hade gjort en riktigt fin bild på oss tjejer:



visst ser vi ut att vara laddade inför beach 2011 ! ;-)


  


Födelsedagsfest

Denna lördag har det shoppats på stan och fikats på limtorget. Just nu ligger jag och slappar och laddar inför kvällen. Frida fyllde ju år förra veckan, så ikväll vankas det födelsedagsfest hos henne med kompisgänget. För mig blir det lugna puckar och ingen utgång, för imorgon bitti ska jag och C åka till Ikea. Får ju passa på när jag väl får med honom på något sådant. ;-) Har inte varit där på nästan ett år, så hoppas att vi hittar massa kul!

 
mamma & Torbjörn                                                            Christian & jag





RSS 2.0