Bokat och klart!

Det har knappt gått sex veckor sedan vi kom hem från Thailand, men känns som att det var evigheter sedan vi var där. Nu har vi dock redan bokat nästa resa och det känns underbart att ha något sådant att se fram emot igen. Denna gången åker vi inte så långt, utan håller oss inom europa. Flyget styr mot den grekiska ön Karpathos, där vi aldrig varit tidigare. Jag (och även C) är ju väldigt svag för Grekland så har ju avverkat några av deras öar, men denna blir alltså ny. Det dröjer allt ett tag innan vi åker dit, närmare bestämt ett halvår....men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. ;-)

Hotellet heter Alimounda mare och är helt nybyggt:

 

Skönt att ha nära till stranden.....

 

  

Nu känns den låååånga vintern som aldrig tar slut genast lite lättare igen. Ska bli så härligt med vår och sommar! När det väl är bra väder här hemma är det ju inte så dumt att vara i Sverige heller. :)

Nu ska det grejas lite innan jag bänkar mig framför Solsidan och Big brother.

Ha en riktigt skön söndagkväll!


Bowlingfest

Det blev bowling även denna helg, men med jobbet denna gång. Hade förfest här hemma med ett gäng på ca 15 personer igår, innan vi begav oss mot bowlinghallen.

     

Efter bowlingen gick några av oss vidare till KK´s, där träffade vi bl.a Lisa. Efter lite dansande och en lyckad kväll var det dags att gå hem och sova...  



 

Idag har det varit en lugn och skön dag med slappande och en sväng hem till mamma och Tolle. Kvällen har vi tillbringat hemma med pizza och melodifestivalen på tv.

För min del är helgen redan slut, för imorgon ska det återigen jobbas......



Helgen kan börja!

Imorgon är det min lediga fredag, så helgen har redan börjat....såååå skönt! Har tvättat och städat hela eftermiddagen, men nu ska det mysas framför filmen "I rymden finns inga känslor". Om den är bra... det återstår att se! =)




Färg...

Idag har C varit och köpt färg och penslar till panelen, så nu är det bara att sätta igång! Det enda som jag efterlyser är lite energi, har varit så himla trött det sista. Får se om det blir någon målning i veckan eller i helgen kanske. Vi ska måla allt med pensel för att få ett så jämnt resultat som möjligt, kommer väl ta ett tag men förhoppningsvis blir det bra när det är färdigt.



Samtidigt som C köpte färg lånade han hem ett golvprov. Vi kan ju tyvärr inte använda det gamla plankgolvet i allrummet och i ett av sovrummen, eftersom vi tagit ner väggar där så det är massa skarvar. I det lilla sovrummet är det dessutom någon slags stenplatta på golvet som går ut från murstocken.

Såhär ser provet ut som han lånade hem:





Jag tycker att det är ganska fint, lite annorlunda... Går ju dock mer åt det grå hållet. Jag vill inte få en för markant skillnad med de vitmålade plankgolven som vi har i två av rummen där uppe, så frågan är om man ska ha ett helt vitt golv istället. Vi får väl helt enkelt titta runt lite mer innan vi bestämmer oss.






Cult design

En tvålpump och en ljuslykta från Cult design har fått flytta in bredvid diskmedelspumpen och diskborsten. Gillar att man kan kombinera deras serie hur man vill. Den finns ju i ganska många fina färger, men jag körde på ett säkert kort eftersom jag ändrar accentfärgerna här hemma titt som tätt. ;-)









En rolig helg!

Den här helgen har varit riktigt lyckad tillsammans med vänner. I fredags var det ju som sagt födelsedagsfest som stod på schemat. Grabbarna bjöd på massa gott.....tapas, mangodrink och tårta, så proppmätt blev man.

Lite bilder från kvällen:

    

Igår var jag och C framme på stan en sväng. Det blev ett par affärer och sedan en fika på Limtorget. Vi fick ett infall och åkte till Elgiganten och köpte Kinect till vårat x-box. Hade aldrig testat det innan, men det var riktigt roligt. Man fick med ett spel, men vi köpte även dansspelet, så nu ska det shakas loss i vardagsrummet. ;-)

      


På kvällen blev det middag här hemma med Daniel och Johanna, följt av bowling och biljard. Känns idag att det var en rolig kväll, för är inte allt för pigg kan jag säga....

    

Nu ska jag fortsätta slappa och ladda för en ny arbetsvecka! Hoppas ni har en härlig söndag!


Kalas-fredag!

Så underbart att det är fredag igen, veckorna rusar iväg! Idag har det jobbats och nu ligger jag och slappar lite och laddar inför kvällen. Ikväll står det kalas på schemat! Grabbarna i kompisgänget har bjudit in oss tjejer på födelsedagsfest, ska bli riktigt trevligt! =)

Björn fyller 31 idag, så GRATTIS till dig!!



Jörgen blir ÄNNU äldre om ett par veckor..35! ;-)



Hoppas alla får en riktigt bra fredagkväll!


                                         




Tisdagsfix

Idag har det grejats lite på renoveringsfronten. Ingemar har varit här och hjälpt oss med att spika upp smyger och foder runt badrumsdörren, ytterdörren och fönstrena i hallen. Christian har fixat lite med den sista panelen i trappan. Får se om vi kommer iväg till Färghallen i veckan så vi kan börja måla. Har dock ett ganska fullspäckat schema hela den här veckan, så får se om jag lyckas klämma in lite målning.... Ibland vore det bra om dygnet hade några fler timmar! ;-)





Em...

Några fina saker från Em som jag skulle kunna tänka mig att köpa till vårat hem:





Ljuslykta 459:-

Kandelaber 995:-

Golvlampa 2095:-

Skrivbord 1995:-

Ljusstake 129:-

Spegel 799:-


Det är mycket man vill ha, önskelistan skulle kunna bli hur lång som helst! :-)

I helgen har vi inte haft så mycket tid till att renovera på övervåningen, men i veckan hoppas jag att det händer lite på den fronten. Sakta men säkert närmar vi oss det roliga (iaf enligt mig....) INREDNINGEN!

Nu: Sova


Melodifestivalen...

Här är det melodifestivalen och en väldigt lugn kväll som gäller, för imorgon ska det jobbas igen. Varför ha sovmorgon när man kan gå upp klockan sex istället?! ;-)




Igår var vi ett gäng på 8 personer här hemma och spelade spel m.m, en rolig kväll som borde göras om snart! =) 

     

 

Nu ska det fortsättas njutas av ledigheten innan denna helg är över....

Hoppas att ni alla har en bra kväll!




En riktig innedag!

Vilket underbart väder vi har ute idag, känns som att våren är väldigt långt borta nu.
Köpte en bukett tulpaner i förmiddags, så det ser lite vårigt ut inomhus åtminstone.... =)

 

Idag är det min lediga fredag, så här har det varit sovmorgon...riktigt skönt! Var i ett par affärer i förmiddags och sedan hade jag Ellen och lille Vilgot här på fika, riktigt trevligt och passande en innedag som denna.

Vilgot är ett riktigt charmtroll...så söt! :) 

  

Ikväll blir det att umgås med vänner.... kanske lite sällskapsspel? vem vet...

Hoppas att ni har en jättebra fredag, trots snöstormen utanför fönstret!

 


Inspiration

Inspiration för hemmet kan man aldrig få för mycket av. Jag tittar ganska flitigt på olika sidor på nätet för att få idéer till vårat hem, men köper även en och annan tidning då och då. Självklart tittas det på en hel del tv-program inom den kategorin också. =)

Har en mapp på datorn där jag sparar bilder som jag tycker är fina, här är några av dem:

   
    

(Bilderna kommer från bl.a Hemnet och Elle interiör)

www.styleroom.se är en sida som jag tittar ganska mycket på, vilket jag säkerligen skrivit tidigare. Många känner redan till den, men är det någon som missat den så ta en titt! =)

Även www.booli.se kan man kika på om man vill få lite inspiration....

Sedan finns det ju en hel djungel av inredningsbloggar, så det finns ju ingen brist på hjälpmedel när det gäller inspiration för hemmet direkt...



Snart färdigt...

C har fortsatt med att sätta upp panel på övervåningen idag, så nu är det nästan färdigt. Vi behöver dock köpa ett paket till, för tror inte att det som vi har kvar räcker till det sista....typiskt. När det är klart ska vi köpa en himla massa vit färg och måla alltihop!

 

Det jag har ägnat mig åt idag är bland annat att måla runt fönstren i gästrummet....



När jag hade penseln i högsta hugg blev jag sugen på att måla om en gammal spegel också, men hejdade mig eftersom jag inte hade så mycket färg. Det får bli en annan dag istället....








Lördag

Vi har en lugn hemmakväll även idag. Har precis ätit räkor, vitlöksbröd och skaldjursdipp...Sedan blir det fruktsallad med vanilj-kesella... =)

  

Idag har vi grejat lite här hemma. Jag har städat undervåningen och tvättat medan C har spikat upp panel på övervåningen...

 

Nystädat...!  =)



I förmiddags hann vi även med en fika på Limtorget med mamma och Torbjörn:

  

Nu ska jag fortsätta myskvällen här med min C....


Fredagkväll...

Ett glas rött och tända ljus...Så startar den här fredagkvällen och helgen. Maten står på spisen och snart ska det ätas fläskfilé och klyftpotatis.
 
I helgen har vi inget speciellt inplanerat och det känns riktigt skönt. Det har varit fullt upp sedan november ungefär. Hoppas att vi får lite gjort på renoveringsfronten nu när vi är lediga ett par dagar.... :)



Hoppas att ni har en riktigt bra kväll!



Planer för gästrummet...

Kollar runt på lite heminredningssidor och sitter just nu och funderar på om man skulle våga beställa denna gardin till sovrummet eller gästrummet. Frågan är hur den ser ut i verkligheten, svårt att se såhär på dataskärmen tycker jag. Skulle den inte passa in alls, så är det väl i och för sig bara att skicka tillbaka den....

H&M Home


Tänkte att jag skulle klicka hem en sängkappa till gästsängen också. Lika bra att vara förberedd i fall rummet blir klart snart.. :)

H&M Home                                                                          Ellos
  

Är fortfarande ute på jakt efter ett skrivbord till gästrummet. Har ringt på ett par som redan blivit sålda och hittar jag ett som faller mig i smaken så finns det alldeles för många mil bort. Dock har jag hittat ett icke begagnat på nätet som jag skulle kunna tänka mig, så kanske får bli en beställning på ett sådant....







1 februari

En ny månad är här och våren närmar sig sakta men säkert....skönt!

Idag har det varit en lugn och skön dag efter jobbet. Dock slog jag på stort och lagade något som jag inte gjort förut...nämligen köttfärslimpa och till det potatis, gräddsås och kokta morötter. Ingen märkvärdig och ovanlig måltid direkt, men någon gång ska ju vara den första som man lagar det. ;-) Lätt och fort gick det att göra i alla fall, så det lär bli fler gånger.

Vi har varit ganska dåliga på att laga "riktig" mat den senaste tiden, men det ska det bli ändring på nu. Kul att laga lite nya rätter också, så det inte bara blir köttfärsås, korvstroganoff osv... (även om det är väldigt gott =) )



Nu ska jag fortsätta titta på "Sofia´s änglar".........






RSS 2.0